РЕГІОНАЛЬНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «ЛЕСЯ УКРАЇНКА, ПИСЬМЕННИЦЯ, ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ, ЕТНОГРАФ, НА ТЛІ СУСПІЛЬНОЇ ЕПОХИ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ»

golovnaПостать Лесі Українки – Лариси Петрівни Косач – і сьогодні, коли виповнилося вже 153 роки від дня її народження, надихає багатьох із нас бути життєствердними, сильними, боротися, не боятися бути собою, щиро любити та не втрачати надію у найскладніші моменти життєвого шляху.

Ми знаємо Лесю Українку як письменницю, поетесу, перекладачку, фольклористку, громадську діячку, яка активно долучалася до процесів українського національного відродження та займалася просвітницькою діяльністю. Вона була ерудованою, прогресивною жінкою, погляди якої випереджали тодішню сучасність на десятки років.

Тож з нагоди 153-ої річниці від дня народження видатної Українки на базі комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 27 лютого 2024 року відбувся регіональний круглий стіл «Леся Українка, письменниця, громадський діяч, етнограф, на тлі суспільної епохи кінця ХІХ‑ початку ХХ століття».

У вступному слові Юрій НІКІТІН, доктор історичних наук, професор, ректор Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти наголосив на важливості вивчення творчості Лесі Українки та розвитку музейної справи.

Місце та значення Лесі Українки в історії України розкрила Світлана ДРАНОВСЬКА, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри соціально-гуманітарної освіти КЗ СОІППО.

Наталія ДУДКО, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти Комунального закладу Сумський ОІППО доповіла про світову літературну класику у художніх перекладах Лесі Українки.

Юрій П’ЯТАЧЕНКО, старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти КЗ СОІППО висвітлив образ Лесі Українки в імперських лещатах «заблокованої української культури».  

Казки Лесі Українки та особливості їх вивчення у сучасній українській школі презентувала Тетяна СТУКАЛОВА, старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти Комунального закладу Сумський ОІППО .

Тетяна ОРЛОВА, завідувач бібліотеки Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти висвітлила постать нестиримно обдарованої європейки з витонченою українською душею.

Нехай пам’ять і приклад Лариси Косач-Квітки живуть поміж нами та надихають нас на боротьбу і працю для добра ближніх і на славу України!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO