ДО РІЧНИЦІ СТВОРЕННЯ СУМСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ХАБУ

gСумський освітній хаб (SUMY Ed HUB) був створений за ініціативи Департаменту освіти і науки, Обласної державної адміністрації та став першим серед освітніх хабів регіону, який розпочав свою роботу в січні 2023 року із здобувачами освіти та їх батьками з числа внутрішньо переміщених осіб Хотінської, Миропільської, Зноб-Новгородської та Верхньо‑Сироватської громад. Хаб є освітнім простором європейського зразка, метою якого є якісне навчання здобувачів освіти в умовах воєнного стану, формування безпечного освітнього середовища та створення засад для соціальної згуртованості учасників освітнього процесу Сумщини. 

 Протягом 2023 року хаб відвідували 52 учні 5‑11 класів закладів загальної середньої освіти Сумської області. Заняття у хабі проводили 25 науково-педагогічних працівників та 5 методистів Інституту, 4 учителі закладів загальної середньої освіти міста Суми та 8 учителів із числа внутрішньо переміщених осіб, загалом за рік було проведено 313 консультацій.

Особливий акцент у діяльності хабу було зроблено на надання психологічної підтримки внутрішньо переміщеним особам та підготовку учнів 11 класів до Національного мультипредметного тесту, який випускники хабу склали досить успішно.  

Заняття відбувалися згідно з розкладом на базі сучасних аудиторій, які мають необхідне матеріально-технічне забезпечення для проведення консультацій, тренінгів, майстер класів тощо.

Завдяки активній співпраці з благодійним фондом «Фонд освітніх ініціатив» (голова Всеукраїнського БФ Антон ДЗЮБА) створено сучасну STEM‑лабораторію (каб. 303), яка активно використовується в освітній діяльності хабу. Також БФ «Фонд освітніх ініціатив» долучився до забезпечення безперебійної роботи Сумського освітнього хабу шляхом передачі генератора та комплекту сучасного комп’ютерного обладнання для поліпшення інформаційно-цифрової грамотності здобувачів освіти, що значно вплинуло на продуктивність роботи у хабі.  

Діяльність Сумського освітнього хабу продовжується і у 2024 році.
Тож запрошуємо усіх бажаючих до співпраці!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO