ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС «НАЙКРАЩИЙ ГЕНДЕРНОЧУТЛИВИЙ STEM-УРОК 2023»

golovna2022 став роком багатьох викликів для України, українців та українок, включаючи освітянську спільноту, а подолання освітніх втрат є основним викликом сьогодення.   

У 2023 році Всеукраїнський конкурс «Кращий гендерночутливий STEM‑урок» проводиться вже в шосте, починаючи з 2018 року. За 5 років на Конкурс було подано 834 індивідуальні та командні розробки уроків, до фіналу було обрано 141, націлені на гендерночутливий підхід до викладання, застосування креативних і трендових методів у навчанні, 30 з яких отримали нагороди. Це кращі приклади застосування креативних, інтерактивних методів навчання та втілення гендерночутливого підходу.

Всеукраїнський конкурс «Найкращий гендерночутливий STEM‑урок 2023» – це ресурс для впровадження нових практико-орієнтованих ідей у навчанні здобувачів освіти від вчителів-новаторів.

Мета конкурсу популяризувати ідеї STEM-освіти через розробку інтегрованих гендерночутливих уроків/занять та заохочення педагогічної спільноти застосовувати STEM-підходи під час освітнього процесу.

CSR Ukraine, експертна організація «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» спільно з компанією Infopulse за сприяння ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Українського державного центру позашкільної освіти, Освітнього проєкту «На Урок», Академії професійного розвитку з 01.11.2023 по 19.12.2023 провели Всеукраїнський конкурс «Найкращий гендерночутливий STEM‑урок 2023» у рамках проєкту #ДівчатаSTEM.

З огляду на сучасні виклики підготовки майбутнього покоління, актуальність розвитку напрямів STEM-освіти в Україні потрібна база гендерночутливих STEM-уроків, яка б допомагала вчителям та вчителькам навчати дітей так, щоб мотивувати підлітків, зокрема дівчат, до вивчення STEM-предметів, що є найбільш актуальним у часи  повномасштабної війни.

Серед численних учасників конкурсу були представниці Сумської області. За результатами конкурсу в ТОП – 5 ввійшли два педагоги КУ Піщанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів м. Суми, Сумської області: учитель математики та фізики  Оксана ПЛЮЩИК та учитель української мови та літератури, педагог-організатор Юлія ГОРБАЧОВА, які є учасницями проєкта «Упровадження елементів STEM-освіти: від теорії до практики» та постійними спікерками міського фестивалю STEM-ідей на базі Центру професійного розвитку педагогічних  працівників Сумської міської ради. Юлія ГОРБАЧОВА – фасилітаторка гендерного клубу для дівчат в Сумській області «FemGeneration».

Вітаємо переможниць Всеукраїнського конкурсу «Кращий гендерночутливий STEM-урок 2023» і бажаємо подальших успіхів!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO