ПРО ВАЖЛИВІСТЬ МІЖНАРОДНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ PISA

golВідколи Україна отримала базу даних із результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022, аналітики Українського центру оцінювання якості освіти працюють над виявленням і висвітленням для широкого загалу значущих даних, що були зібрані в ході цього дослідження.

Для освітянської спільноти вже доступні презентаційні матеріали (https://www.youtube.com/watch?v=Y_QK3p_4920), Національний звіт за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022 (https://osvita.ua/doc/files/news/907/90711/PISA 2022_Nacionalnij_zvit_povnij.pdf), основні результати та висновки (https://osvita.ua/doc/files/news/907/90711/PISA-2022_Nacionalnij_zvit_korotkij.pdf).

 Усі матеріали, що стосуються організації та проведення цього дослідження, містяться на офіційному сайті PISA (https://pisa.testportal.gov.ua/), тут можна ознайомитися зі згаданими вище матеріалами, рамковими документами та резюме минулих етапів даного дослідження. У спеціальному тестовому модулі сайту (https://test-pisa.testportal.gov.ua/register) опубліковано понад 300 цікавих практично орієнтованих завдань з математики, читання, природничо-наукових дисциплін. Окрім того, окремі приклади завдань представлено в рамкових документах PISA, переклади яких наведено в рубриці «Корисні матеріали, публікації» (https://pisa.testportal.gov.ua/publikatsii/). Завдання минулих циклів PISA можна знайти англійською мовою на сайті Організації економічного співробітництва та розвитку (https://www.oecd.org/pisa/test/).

У 2024 році буде оприлюднено звіт про результати участі України в галузі креативного мислення, який, у цій інноваційній галузі, стане підгрунтям для аналітиків і дослідників. Український центр оцінювання якості освіти  здійснить переклад українською мовою першого тому Міжнародного звіту за результатами дослідження, а також розширить тестовий модуль, тому кожен учитель, який хоче, щоб його учні спробували себе в справжніх завданнях міжнародного дослідження, перекладених українською мовою, може зайти на сайт (https://test-pisa.testportal.gov.ua/register) і запропонувати учням попрацювати із завданнями з математики, читання, природничих дисциплін.

Продовження участі України у дослідженні PISA та участь у циклі PISA-2025, що триватиме протягом 2023-2026 років, регламентовано Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 року № 1141-р «Деякі питання участі України у міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2025». У цьому циклі буде досліджено галузь «навчання в цифровому світі», а також  рівень сформованості в учнів знань з англійської мови. Міністерство освіти і науки України забезпечить участь України у міжнародному дослідженні PISA-2025, відповідальним виконавцем за його проведення буде Український центр оцінювання якості освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO