ІІІ ЕТАП ПРОВЕДЕННЯ ХХІV МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

golovna25 грудня 2023 року  в  містах, районах, територіальних громадах Сумської області відбувся ІІІ етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (наказ Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 13.12.2023 № 504-ОД «Про проведення ІІІ етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів закладів загальної середньої освіти області у 2023-2024 навчальному році»).

Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

У ІІІ етапі ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика взяли участь 204 учні, які вибороли перші місця в ІІ етапі, із 38 територіальних громад.

Для написання робіт конкурсантам було запропоновано творчі завдання на знання української мови, зокрема із таких розділів і тем науки про мову, як: лексикологія і фразеологія (редагування словосполучень та речень, добір до іншомовних слів українських, розуміння фразеологізмів, уведення їх у речення, добір синонімів, антонімів), орфографічна та пунктуаційна вправність, синтаксичний розбір речення.

Згідно з законодавством України в частині дотримання заходів безпеки, пов'язаних із запровадження правового режиму воєнного стану, ІІІ етап відбувся в дистанційному режимі.

На часі – робота журі з перевірки конкурсних робіт учасників.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO