ЛІНГВОСЕТ «ГОВОРІМО УКРАЇНСЬКОЮ!»

1Українське декоративно-ужиткове мистецтво має яскраво виражений національний колорит. Воно відображає національні особливості: у різних предметах побуту відтворено життєвий уклад, історію, культуру і, навіть, економіку нашого народу. Українське народне декоративно-ужиткове мистецтво різноманітне й багатогранне.

Кожен вид декоративно-ужиткового мистецтва тісно пов’язаний з історією, національними традиціями певних регіонів і свідчить про мистецьку обдарованість народних майстрів. 

Вибійка, розпис (вибиванка, набійка, друкованиця, мальованка, димка, синильниця) – це тканини з візерунками, нанесеними за допомогою різьблених дощок (форм, печатко, стемпів); декорування тканин, коли орнамент утворюється не в процесі ткання, а наноситься на готову тканину, друкується. Дослідники-вибійники часто називають її народною графікою. Відмінність назв обґрунтовується різними техніками вибивання узорів, періодами виготовлення та побутування в окремих регіонах України.

Речі з використанням вибійчаної тканин ставали окрасою будь-якого інтер’єру. У якості орнаментів застосовувалися різні сюжети: рослинні, тваринні, фігурно-геометричні. Зокрема, зображали  зміїв, соколів, голубів, жар-птиць, пегасів. Серед рослинних мотивів дуже популярними були різноманітні фантазії на тему квітів та дерев. З геометричних – символи ромбів, берегині, засіяного поля, солярні знаки та інше.

01

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO