ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА ВЧИТЕЛЬСТВА

golovnaОдним із пріоритетних завдань галузевого проєкту Міністерства освіти і науки України «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти», що впроваджується з березня 2023 року, є адвокація психічного здоров’я та психосоціальна підтримка учасників освітнього процесу і вчительства зокрема. На реалізацію цього завдання і спрямовано регіональний проєкт «Завжди поруч».

Чергова рефлексивна зустріч у рамках проєкту була присвячена питанням підвищення професійної мотивації педагогів у стресових умовах сьогодення, сприяння їх посттравматичному зростанню.

Захід проведено 28 листопада 2023 року спеціалістами навчально-методичного центру психологічної служби комунальної установи Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У зустрічі взяли участь 298 практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти області.

Модератор зустрічі Ірина МАРУХИНА представила учасникам результати дослідження, проведеного в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що свідчать про актуальність психологічної підтримки вчительства у стресових умовах сьогодення. З огляду на це учасники обговорили здобутки та проблеми реалізації регіонального проєкту «Завжди поруч», окреслили перспективи його запровадження.

Основу увагу під час зустрічі було приділено знайомству та відпрацюванню навичок застосування технік «Цінності»,  «Стоп» та  «Втомлене дерево», спрямованих на визначення педагогами власних професійних сенсів та повернення професійної мотивації; розвитку навичок безпечного переживання сильних емоцій та прийняття відповідального рішення в умовах підвищеної напруги;  переосмислення пережитого досвіду складних життєвих подій та визначення напрямків післятравматичного зростання.

Учасники наголосили на практичній спрямованості зустрічі, її ресурсності для особистісного відновлення, підвищення якості надання психологічної підтримки педагогам в умовах закладу освіти, сприяння їх професійній реалізації та розвитку витривалості.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO