Психолого-педагогічний консиліум як особлива форма взаємодії спеціаліста психологічної служби з педагогами

golovnaЗ перших років існування психологічної служби постало питання щодо того, якою має бути система роботи фахівців служби. Практика засвідчила, що найбільш ефективною є діяльність практичного психолога, соціального педагога за моделлю психолого-педагогічного супроводу. Стрижневим компонентом моделі є психолого-педагогічний консиліум. Обговоренню питань організації та завдань психолого-педагогічного консиліуму в закладі освіти було присвячено чергове онлайн-засідання в «Школі молодого спеціаліста психологічної служби».

Зустріч проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 24 листопада 2023 року. Її учасниками стали практичні психологи, соціальні педагоги закладів освіти області, стаж роботи яких на посаді становить до 3-років.

Модератор зустрічі Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зорієнтувала учасників на меті, завданнях та етапах психолого-педагогічного консиліуму, змісті діяльності практичного психолога, соціального педагога відповідно до етапів реалізації консиліуму.

Власним досвідом щодо організації та проведення психолого-педагогічних консиліумів у закладі поділилася Ліліана ЯРОВА, практичний психолог Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 Сумської міської ради. Спеціаліст ознайомила присутніх з технологією реалізації консиліумів, охарактеризувала діагностичні методики, що використовуються при проведенні діагностичного мінімуму, надала зразки документації, що ведеться на етапах підготовки та проведення психолого-педагогічного консиліуму.

По закінченню зустрічі учасники наголосили, що запровадження в практику роботи закладу освіти психолого-педагогічного консиліуму дозволяє  побудувати стосунки практичного психолога, соціального педагога з педагогами як рівноправні, на основі особистої відповідальності.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO