ОНЛАЙН-ПОРАДНИК ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

golovnaОднією з актуальних проблем  є подолання й недопущення будь-яких проявів насильства щодо дітей як у закладі освіти, так і за його межами.   Обговоренню особливостей роботи з учасниками освітнього процесу з запобігання та протидії насильства, булінгу серед дітей та підлітків було присвячено онлайн-порадник «Алгоритм первинної профілактики насильства в учнівському середовищі».   

Захід проведено 28 вересня 2023 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Його учасниками стали соціальні педагоги закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти та закладів інституційного догляду та виховання дітей (усього 35 осіб).

Під час онлайн-порадника Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист центру,  акцентувала увагу на нормативно-правових актах, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії жорстокому поводженню, насильству, домашньому насильству, булінгу. Основну увагу було приділено розгляду алгоритму первинної профілактики насильства в учнівському середовищі. Учасники обговорили  напрямки співпраці з іншими суб’єктами, які також надають соціальну допомогу дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Спеціалістам надано рекомендації щодо особливостей ведення  протоколів у випадку, якщо фахівець став свідком насильства або жорстокого поводження з дитиною.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO