Адаптація як необхідна умова соціалізації особистості

golovnaВажливою умовою психологічного благополуччя особистості є її успішна адаптація до життя та діяльності в змінених умовах існування, тобто пристосування людини до нових умов навколишнього середовища, через прийняття певної ролі, пристосування до умов, обставин і запитів соціального оточення, що забезпечує виживання та підтримку нормальної життєдіяльності.

Обговоренню питань  перебігу адаптації в різні вікові періоди здобувачів освіти було присвячено методичний порадник, проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 27 вересня 2023 року. Його учасниками стали практичні психологи закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, інституційного догляду та виховання дітей (усього 43 особи).

Під час онлайн-порадника методистом центру Анною РАСТРОСТА розглянуто особливості надання психосоціальної підтримки здобувачам освіти під час кризових ситуацій в адаптаційні періоди, наслідки на підліткові поведінкові прояви конструктивної та деструктивної адаптації, спричиненої  впливом військової агресії російської федерації на території України. Учасники обговорили наявність зовнішніх і внутрішніх чинників, які впливають на успішність адаптації, окреслили ефективні шляхи профілактики дезадаптації учнів  та студентів, опрацювали техніку роботи з фольгою, яка спрямована  на актуалізацію, усвідомлення власних ємоцій, почуття агресії, тривожності, опрацювання думок і почуттів, трансформацію емоційного стану в продуктивний.

Спеціалісти отримали рекомендації щодо створення відповідних умов для успішної адаптації здобувачів освіти  в закладі освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO