Нарада з питань підготовки та проведення національного мультипредметного тесту в Сумській області у 2024 році

golovna21 вересня в Департаменті освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, за участі директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Сидоренка О.Л., відбулася нарада (у формі дискусійного майданчика) з питань підготовки та проведення національного мультипредметного тесту в Сумській області у 2024 році, модератором якої виступила директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Гробова В.П., яка зосередила увагу присутніх на основних аспектах проведення національного мультипредметного тесту 2024 року в Сумській області.

Нарада об’єднала представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації, голів селищних, міських рад, Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, закладів вищої освіти, закладів фахової передвищої освіти, керівників органів управління освітою.

«Учасники національного мультипредметного тесту завершили його на високому рівні», – зазначив Сидоренка О.Л., відзначивши листами-подяки Міністерства освіти і науки України (за результатами реалізації щоденних надскладних завдань функціонування системи освіти під час війни, оперативного реагування на виклики, пов’язані з організацією та проведенням національного мультипредметного тесту в Сумській області в 2023 році) Харламова Ю.І., Остапенко О.І, Борисенко О.Ф., Жилу О.М., Семенистого С.А., Гавриленко А.М. Окрім того, акцентував увагу присутніх на збільшенні кількості учасників у 2024 році, створенні додаткових тимчасових екзаменаційних центрів, забезпеченні центрів додатковою комп’ютерною технікою та організації пунктів тестування в укриттях, а також ознайомив із проєктом проведення вступних випробувань (із використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання) у 2024 році.

Про національний мультипредметний тест як форму зовнішніх освітніх оцінювань (від процесу зародження, становлення − до перспектив), особливості формування змісту тестових завдань,− розповіла учасникам наради начальник науково-методичного відділу Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Святокум О.Є.

Заступник директора Харківського РЦОЯО Русанова Н.О., висвітлила  результати виконання тестових завдань учасниками національного мультипредметного тесту Сумської області у 2023 році, детально зупинившись на результатах з української мови, математики, історії України та англійської мови, проаналізувавши організаційний та логістичний аспекти реалізації процедури вступних випробувань.

Удовиченко І.В., проректором з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, було розглянуто питання ефективних форм підготовки учасників тестування,  детально проаналізовано інформаційний, організаційний, навчальний та методичний аспекти. У деталях висвітлено виклики та завдання щодо підготовки учасників до національного мультипредметного тесту.

Про готовність до проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році висловились представники територіальних громад, де планується створення округів проведення у 2024 році в Сумській області.

За підсумками наради було поставлено завдання щодо посилення подальшої роботи з доукомплектування тимчасових екзаменаційних центрів додатковою кількістю комп’ютерної техніки та облаштування укриттів для якісного та безпечного проведення вступних випробувань у 2024 році.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO