Підтримка молодого спеціаліста – умова його професійного зростання

golovnaЯк адаптуватися молодому спеціалісту до професійної діяльності? Як адаптуватися до зміни рольової позиції? Як зберегти впевненість у собі на етапі професійної адаптації? Ці та інші питання обговорено на першому засіданні «Школи молодого спеціаліста», що проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

У роботі засідання, що відбулося 13 вересня 2023 року, узяли участь практичні психологи, соціальні педагоги закладів освіти області, які мають стаж роботи на посаді до 3-х років (усього 147 осіб). 

Вітаючи учасників зібрання, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зазначила, що процес адаптації молодого спеціаліста до професійної діяльності передбачає організаційну, професійну та  соціально-психологічну адаптацію. Увагу присутніх під час зустрічі було зосереджено на професійній складовій, зокрема веденні службової документації, застосуванню технологічного підходу при плануванні роботи. 

Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист центру, зупинилася на питанні складання соціального паспорта закладу освіти з урахуванням тих викликів, що обумовлені збройною агресією російської федерації.

Питання особливостей роботи практичного психолога закладу дошкільної освіти для присутніх висвітлила Лариса КОНДРАТЕНКО, методист центру. Також було визначено пріоритетні завдання діяльності спеціаліста в цьому типі закладу: сприяння організації та підтримці безпечного, інклюзивного освітнього середовища; психологічний супровід дітей різних категорій; психологічна підтримка педагогів та батьків, підвищення їх психологічної компетентності.

Анна РАСТРОСТА, методист центру, ознайомила спеціалістів із мобільними застосунками, що їх можуть використовувати спеціалісти при наданні психосоціальної підтримки в умовах дистанційного навчання.

Засідання «Школи молодого спеціаліста» плануються в подальшому щомісяця, оскільки вони є важливою умовою професійної підтримки спеціалістів, сприяють їх професійному зростанню.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO