ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС «УЧИТЕЛЬ РОКУ»: ПІДСУМКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

golovnaВсеукраїнський конкурс «Учитель року» – інтелектуальні змагання сміливих, творчо налаштованих, мобільних, кваліфікованих фахівців освітньої галузі за визначеними номінаціями, який відбувається щорічно, відповідно до Указу Президента України від 29 червня 1995 року № 489/95 «Про всеукраїнський конкурс «Учитель року», Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року» (затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 року № 638 (зі змінами), з метою популяризації кращих педагогічних здобутків учителів.

Розгляду організаційних питань присвячуються засідання Центрального організаційного комітету конкурсу, які відбуваються до його початку та по його завершенню. 2023 рік не став винятком, – 14.06.2023 відбулося аналогічне засідання, ініційоване Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, у якому в режимі онлайн від Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти взяли участь Удовиченко І.В., проректор, доктор педагогічних наук, професор та Успенська В.М., доцент кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент.

Засідання, яке реалізовував Інститут модернізації змісту освіти в особі Артеменко О.А., модератора, начальника відділення, розпочав Завалевський Ю.І., заступник директора закладу, наголосивши на кількісних та якісних показних конкурсу «Учитель року – 2023», почергово надаючи можливість висловитися членам журі у номінаціях «Захист України», «Основи здоров’я», «Фізична культура», «Початкова освіта» із питань специфіки проведення конкурсних випробувань: «Тестування», «Методичний практикум», «Практична робота», «Майстер-клас», «Урок».

Позитивним моментом зібрання було акцентування уваги на особистісних досягненнях учителів, зокрема переможців і лауреатів, якісну та кількісну скарбницю яких у Сумській області (2 переможці (І місце), 2 лауреати (ІІ місце), 5 лауреатів (ІІІ місце) – http://surl.li/hzzta – очний формат участі) поповнили лауреати (ІІ місце) другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023»: Густєй Т.П. (м. Суми, номінація «Основи здоров’я»), Бендюг А.І. (м. Лебедин, номінація «Початкова освіта») – дистанційний формат участі.

Окрім того, у рамках зібрання зроблено наголос на особливостях проведення конкурсу «Учитель року – 2024», відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 07.06.2023 № 705 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024», у номінаціях «Українська мова та література», «Географія», «Фізика», «Образотворче мистецтво», із дотриманням законодавства України в частині виконання заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні.

До відома: реєстрація бажаючих педагогічних працівників узяти участь у конкурсі «Учитель року – 2024» відбудеться з 25 вересня до 16 жовтня 2023 року на сайті Міністерства освіти і науки України (https://mon.gov.ua/ua/tag/uchitel-roku).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO