ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ, УЧИТЕЛІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ТА ІНТЕГРОВАНОГО КУРСУ «МИСТЕЦТВО»

golovnaПідвищення кваліфікації педагогів освітньої галузі «Мистецтво», зокрема викладачів, учителів образотворчого мистецтва відповідно до плану роботи КЗ СОІППО відбулося в очному форматі 18–20.04.2023 року (курси за вибором) за темою «Використання методів інтерактивного навчання на уроках образотворчого мистецтва в умовах Нової української школи». Лариса СЄРИХ, куратор групи, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, ознайомила фахівців з навчально-тематичним планом курсів підвищення кваліфікації, практико-орієнтованим змістом курсової підготовки вчителів, викладачів образотворчого мистецтва та інтегрованого курсу «Мистецтво» та особливостями проходження курсів в очному форматі.

Під час підвищення кваліфікації слухачі курсів відвідали ARTGALERY КЗСОІППО, де ознайомилися з живописними, графічними та декоративно-ужитковими полотнами педагогів області та відзначили високий рівень їх творчості та креативності. Слухачі курів залишили власні відгуки від переглянутої галереї в Книзі відгуків та висловили сподівання на поновлення й оновлення світлин галереї.

Навчальні заняття було проведено в практичній площині, зокрема теми «Зміст освітньої галузі «Мистецтво» у вимірі сьогодення», «Інтерактивні методики та методи навчання на уроці образотворчого мистецтва: лінія, колір, об’єм, форма, композиція». Художні техніки як засіб самовираження особистості», «Використання методичної та науково-методичної підтримки сайтів видавництв методичних матеріалів освітньої галузі «Мистецтво» сфокусовано на використання інтернет-засобів, інструментів, із залученням арт-навігатору мистецької освітньої галузі сайту видавничий дім «Освіта».

Успішно виконуючи завдання під час педагогічної практики, викладачі мистецтва виконали графічну композицію «Архітектурний пейзаж» та продемонстрували власні здобутки, представивши пости, фото та відео майстер-класів у соціальній мережі Facebook.

У ході практичних занять слухачі виконували інтерактивні завдання, винаходячи цікаві, ефективні методи роботи на уроках, ігри-вікторини, зокрема «Асоціації. Асоціативний кущ», «Мозковий штурм», «Діалог», «Так – Ні», «Мікрофон», «Незакінчене речення», «Дискусія», «Рівний-рівному», «Ланцюжок», «Мистецький батл» та інші. Розробляли різноманітні вправи: «Прояви фантазію», «Знайди зайве», «Ізотерапія. Колаж», «Різноплановий пейзаж», «Змішування фарб». Із безлічі інтерактивних форм роботи на уроках з учнями слухачі курсів розробляли онлайн-змагання, майстер-класи, фото-пленери, віртуальні подорожі та екскурсії, які сприяють розвитку критичного мислення, дають змогу визначати власну позицію, формують навички відстоювання особистої думки, поглиблюють знання здобувачів освіти.

Слухачам було запропоновано ознайомитись з можливістю підвищення власного професійного рівня шляхом вступу на одну із спеціальностей магістратури КЗ СОІППО, інформацію про які було презентовано в профорієнтаційних буклетах інституту.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO