Конференція з професійної орієнтації в Польщі

golovnaЗ 30 березня по 3 квітня 2023 року в місті Бєльсько-Бяла в Польщі відбулась конференція за Програмою EU4Skills, яка підбила підсумки трирічних зусиль щодо впровадження системи професійної орієнтації на всіх рівнях освіти в Україні.

Захід об'єднав 45 представників освіти з усіх регіонів України, які мають реалізовувати завдання у сфері професійної орієнтації та кар’єрного зростання під час занять з учнями та студентами. Серед учасників конференції – регіональні координатори освітніх галузей Нової української школи (переважно соціальної і здоров’язбережувальної), представники адміністрації закладів післядипломної освіти, Міністерства освіти і науки України, закладів загальної середньої освіти, які пілотують програму професійної орієнтації. Від Сумської області участь у конференції взяла Валентина Успенська, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник лабораторії здоров’яспрямованої освіти, регіональний координатор соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі.

На конференції відбулось обговорення здобутків Програми EU4Skills, її нормативно-правової та методологічної основи системи професійної орієнтації. Уведено елементи професійної орієнтації в стандарти та навчальні програми. Підготовлено 11 посібників для початкової школи, які сприяють розвитку творчості та активності дітей. Для базової освіти підготовлено освітні матеріали; для професійно-технічної – сценарії уроків та інші інструменти освітнього процесу. Фонд міжнародної солідарності провів навчання та тренінги для вчителів.

Результати, висновки з попередньої роботи, кращі українські практики, плани на майбутнє та роль освіти у відбудові України були головними темами конференції і тренінгів, що відбулись в Бєльсько-Бялей. З українськими колегами поділилися своїм досвідом фахівці-практики, які на щодень займаються професійною орієнтацією в Польщі. Розповіли про механізми підвищення кваліфікації вчителів у Польщі. Вони також долучилися до обговорення того, яким чином можна покращити освітній процес в Україні та допомогти випускникам шкіл знайти роботу. Таким чином, учасники конференції підбили підсумки другого етапу всеукраїнського освітнього експерименту «Профорієнтація в НУШ».

Програма EU4Skills фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програма імплементується GIZ та іншими установами країн-партнерів в рамках співфінансування.

Детальніше про Програму EU4Skills – на сайті Solidarity Fund PL in Ukraine https://www.facebook.com/solidarityfund.ua/ ; на сайті EU4Skills https://eu4skills.info/en/news/ ; та у вкладці нашого сайту «Професійна орієнтація в Новій українській школі» http://www.soippo.edu.ua/index.php/45-2010-11-24-15-06-39/5581-profesijna-orientatsiya-v-nush

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO