ПСИХОСОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ДІТЕЙ В УМОВАХ ВІЙНИ: ІНСТРУМЕНТИ ТА ПРАКТИКИ

golovnaОрганізація соціально-педагогічного супроводу сімей, дітей ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах унаслідок військових дій,  набуває нового вектору: від реагування у форматі пропрацювання кризових емоційних станів, стабілізації стану до психоемоційного відновлення.

Зазначеній тематиці було присвячено онлайн-семінар «Психосоціальна підтримка дітей в умовах війни: інструменти та практики». Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 30 березня  2023 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У його роботі взяли участь 80 соціальних педагогів закладів освіти Сумщини.

Під час онлайн-зустрічі Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист центру, висвітлила питання  надання соціально-педагогічної і психологічної допомоги здобувачам освіти з числа внутрішньо переміщених осіб в адаптації до нових умов освітнього процесу та налагодження і встановлення нових соціальних зв’язків у закладі освіти та за його межами. Соціальним педагогам  було презентовано техніки для роботи з дітьми «Коло підтримки для родини», «Соціальна мережа підтримки», «Камінці приємних спогадів», що є помічними у підтримці та розвитку соціальних зв’язків, побудові нових взаємостосунків дитини із соціальним оточенням.

Своїм досвідом з означеного питання з присутніми поділилися Лариса САМОФАЛОВА, соціальний педагог ДПТНЗ «Конотопський професійний аграрний ліцей», та Наталія ГУСЕНИЦЯ, психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради.

Ознайомитися з презентаціями спікерів можна на сайті навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (рубрика «Методична скарбничка» – «Презентації»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO