Останні новини про вступну кампанію 2023 року

golovna23 лютого 2023 року відбулося засідання Верховної Ради України, де було підтримано законопроєкт № 8228-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року».

Цим документом регламентовано внесення змін до законів України «Про вищу освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про повну загальну середню освіту», що врегульовують питання завершення навчального року в системі загальної середньої освіти та проведення вступної кампанії до закладів вищої і фахової передвищої освіти. 

Ухвалення цього законопроєкту є важливим з огляду на складну безпекову ситуацію в країні, через яку виникає гостра необхідність у скасуванні державної підсумкової атестації здобувачів повної загальної середньої освіти освіти, а також у модифікації традиційних вступних випробувань – зовнішнього незалежного оцінювання, вступних іспитів до магістратури –  і проведенні їх у комп’ютерному форматі. 

Також парламентом було ухвалено остаточну модель проведення НМТ у 2023 році, яка міститиме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова й математика, а на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика. 

Наразі Міністерство освіти і науки України розробляє  Порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2023 році, тобто документ, який деталізує модель вступної кампанії 2023 року. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO