Проєкт «Завжди поруч» – у дії

nagolovnu24 лютого – рік, як триває російсько-українська війна. Психологічно «ефект річниці» відчувається як повторне переживання того, що було колись травмуючим. За цих умов діти та дорослі можуть знову програвати в пам’яті і відчувати те, що відбувалося раніше. Про те, як допомогти учасникам освітнього процесу впоратися із цими переживаннями, говорили спеціалісти психологічної служби закладів освіти області під час чергової зустрічі, що відбулася в рамках реалізації проєкту «Завжди поруч».

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 23 лютого 2023 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У зустрічі взяли участь 320 практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти області, психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

На початку зустрічі Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, акцентувала увагу присутніх на так званому «синдромі річниці», закономірному і в той же час, складному етапі в переживанні та опрацюванні будь-якого травмівного досвіду. Безумовно, не всі будуть мати сильні переживання і не обов’язково цей «синдром річниці» буде проживатись гостро кожним. Але переживають його всі. А тому досить важливо попередити негативний вплив синдрому на психоемоційний стан дітей та дорослих, а безпосередньо день у школі розпочати зі стабілізації стану дітей та дорослих.

Своїм досвідом щодо використання технік стабілізації у професійній діяльності поділилася Галина ІВЧЕНКО, практичний психолог Сумського дошкільного навчального закладу (центр розвитку дитини) № 18 «Зірниця».  Учасники мали змогу практично опрацювати техніку «Робота з думками», ознайомитися з такими техніками як дихальні, арттерапевтичні, техніки спрямованої візуалізації тощо.

Як зауважили учасники, подібні зустрічі сприяють професійному зростанню, удосконаленню навичок роботи з педагогами, мотивують до подальшої роботи за проєктом «Завжди поруч».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO