УЧАСТЬ У РОБОТІ МІЖНАРОДНОГО ФОРУМУ «ПЕДАГОГІЧНА ЕЛІТА УКРАЇНИ: ЦІННІСНІ ОРІЄНТИРИ»

golovna16 лютого 2023 року відбувся Міжнародний форум «Педагогічна еліта України: ціннісні орієнтири». Організаторами заходу стали Міністерство освіти і науки України, Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Національна академія педагогічних наук України та Міжнародна асоціація ректорів педагогічних університетів Європи.

Делегацію Сумської області на Міжнародному форумі очолила Вікторія ГРОБОВА, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У роботі форуму взяв участь Сергій ГРИЦАЙ, т.в.о. ректора Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

У межах заходу Міністр освіти і науки України Сергій ШКАРЛЕТ та керівниця освітніх ініціатив «The LEGO Foundation» в Україні Оксана РОМА передали 25 ноутбуків керівникам закладів післядипломної педагогічної освіти.

Вручення ноутбуків здійснено у межах підтримки освіти України, що передбачає забезпечення закладів дошкільної, вищої та післядипломної педагогічної освіти технічними засобами навчання (загалом 300 одиниць) з ліцензійним програмним забезпеченням і ресурсами від «The LEGO Foundation».

Педагогічна спільнота відчуває необхідність у консолідації зусиль українського суспільства та міжнародних партнерів задля удосконалення професійної майстерності педагогічної еліти, напрацювання стратегій неперервної освіти та професійного розвитку, формування якості й безпеки освітнього простору у нових умовах життя. Проведення заходу зумовили соціальні запити модернізації педагогічної освіти у глобальному вимірі безпеки, що передбачають фахівця нової формації.

Учасники наукового заходу обговорили актуальні теми у межах панелей:

  • педагогічна освіта впродовж життя;
  • STEAM-освіта – High-tech технопарк, Smart-університет;
  • «Освіта для мене – школа для всіх». Заклади освіти: територія безпеки та комфорту.

Міністр освіти і науки України Сергій ШКАРЛЕТ нагадав учасникам Міжнародного форуму, що освіта повинна бути безпечна, доступна, якісна та безбар’єрна.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO