РОБОТА СУМСЬКОГО ОСВІТНЬОГО ХАБУ

nagolovnuЗа ініціативи Сумської обласної державної адміністрації та сприяння Департаменту освіти і науки з 16 січня 2023 року на базі Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти створено Сумський освітній хаб.

Метою хабу є якісне навчання здобувачів освіти в умовах воєнного стану, створення безпечного освітнього середовища та можливостей для соціальної згуртованості учасників освітнього процесу Сумщини. Це інноваційний освітній простір, що сприяє навчанню впродовж життя, інтеграції формальної та неформальної освіти, урізноманітненню форм i методів освітнього процесу, розвитку ініціативності й соціальної активності, вихованню духовності й загальнолюдських цінностей, популяризації здорового способу життя, національно-патріотичного виховання внутрішньо переміщених осіб, обдарованих учнів, здобувачів освіти, підвищенню інформаційної та медіаграмотності, сприяє поглибленому вивченню предметів природничо-математичного напряму.

Цільовою аудиторією освітнього хабу сьогодні є внутрішньо переміщені особи – здобувачі закладів освіти Хотінської територіальної громади  (учні 5-11 класів), які навчаються за дистанційною формою та  наразі здобувають додаткову освіту в очному форматі.

Хаб працює за напрямами: інформатична освітня галузь, упровадження STEM-освіти, мовно-літературна освітня галузь, природнича освітня галузь, підготовка до Національного мультипредметного тесту (українська мова, історія), психологічна підтримка.  

Заняття відбуваються у формі інтегрованих освітніх курсів, враховуючи вік, індивідуальні особливості учнів та побажання батьків як основних замовників освітніх послуг.

Освітній процес здійснюється науково-педагогічними працівниками інституту та вчителями Хотінського ліцею Хотінської селищної ради Сумського району Сумської області. Підготовка та проведення індивідуальних консультацій відбувається у злагодженій взаємодії відділу освіти Хотінської селищної ради, адміністрації ліцею та науково-педагогічних працівників КЗ СОІППО (розроблена тематика, визначені основні завдання та очікувані результати навчання).

Щотижня затверджується графік роботи освітнього хабу відповідно до замовлення відділу освіти Хотінської селищної ради. З 8.00 до 13.00 в  аудиторіях хабу проводяться навчальні заняття; з 13.00 до 16.00 проходять консультації в сучасних кабінетах STEM-освіти, інформаційно-цифрової грамотності, психологічного розвантаження, та інших приміщеннях, що відповідають вимогам до облаштування безпечного освітнього середовища.   

Під час проведення занять та консультацій використовується комплект обладнання для створення і зберігання якісного освітнього контенту, а також успішного проведення занять за відсутності світла, яке передала директор Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА  за сприяння Фонду освітніх ініціатив, а також обладнання інституту (інтерактивна панель, планшетні комп’ютери, ноутбуки).   

На сайті КЗ СОІППО на бічній панелі розміщений розділ «Освітній хаб (SUMY Ed HUB)» (https://sites.google.com/soippo.edu.ua/sumy-ed-hub), який містить ефективний та корисний освітній контент, що стане в нагоді усім учасникам освітнього процесу.   

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO