ФІНАЛЬНИЙ ЕТАП ХІІІ МІЖНАРОДНОГО МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

00104 лютого 2023 року на Сумщині відбувся фінальний етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який проводиться з метою вшанування творчої спадщини Кобзаря, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання в молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти учнівської та студентської молоді України.

У творчих змаганнях  взяли участь 28 кращих знавців української мови: 13 учнів закладів загальної середньої світи, 3 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 11 студентів та курсантів  закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Директор Департаменту освіти і науки  Гробова В.П. привітала присутніх на святі напутніми словами, зазначивши, що слово – це зброя, серце нації, ми мусимо гідно тримати стрій – вивчати та вдосконалювати рідну мову, адже це - найважливіший напрям в освіті. Слова подяки прозвучали для мужніх захисників Збройних Сил України, які дають можливість жити і працювати в надважкий період для нашої держави;  учителів, які плідно працюють у складний час для нашої країни, плекаючи її майбутнє – молоде покоління. Гробова В.П. вручила Дипломи І ступеня переможцям Конкурсу.

Дипломи ІІ ступеня вручив Грицай С.М., т.в.о.ректора Сумського ОІППО, який звернув увагу, що Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – це свято знань, яке об’єднує навколо української мови талановитих учнів, студентську молодь, педагогів,  батьків.

Дипломи ІІІ ступеня вручив Вертіль О.В., член Національної спілки письменників України, поет, перекладач та журналіст, який наголосив,  що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

Методист мовно-літературної освітньої галузі навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО Левенець Н.В. провела настановну нараду, на якій зупинилися на всіх організаційних питаннях конкурсу.

Виконання конкурсних робіт розпочалось о 10.00. Учні 5–7 класів працювали 2 астрономічні години, учні 8–9 класів – 3 астрономічні години, учні 10–11 класів і закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти та курсанти закладів передвищої та вищої освіти – 4 астрономічні години.

Немає сумніву, що проведення конкурсу надзвичайно важливе, адже він сприяє згуртованості суспільства навколо національної ідеї, вихованню в підростаючого покоління любові до рідної мови, зростанню авторитету України у світі. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO