29 СІЧНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

golovnaЩе юнаки, ще майже діти,

А навкруги і смерть, і кров.

«На порох стерти, перебити!» –

Іде на Київ Муравйов.

Полків його не зупинити,

Та рано тішаться кати:

Коли стають до зброї діти,

Народ цей – не перемогти!

Микола Луків

Бій під Крутами – це, без сумніву, одна з трагічних сторінок національної історії. У той же час, це подія, яка чітко доводить розуміння українцями своєї самоідентичності, готовності боротися, відстоювати, захищати свою державність та самобутність від зовнішнього ворога, віддавши життя – заради майбутнього.

Історія – це не стільки минуле, скільки наше майбутнє. Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії визвольних змагань 1917-1921 років. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під керівництвом полковника Муравйова.

З метою формування в учнів національної ідентичності на кращих прикладах мужності й звитяги героїв боротьби за незалежність та цілісність держави, виховання громадянського обов’язку, відповідальності учнівської молоді, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує у закладах загальної середньої освіти провести заходи, присвячені пам’яті Героїв Крут, з тематикою яких можна ознайомитися у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO