Незламний «Щедрик»

golovnaЦього року зимові свята Україна зустрічає за умов повномасштабного вторгнення Росії. Країна-агресор продовжує завдавати ракетних атак, метою яких є враження критичної інфраструктури України, прагнучи залишити українців без світла, тепла та зв'язку, а також намагається наступати по лінії фронту.

Проте є ті речі, що єднають українців. Одна із них – «Щедрик», мелодію яку знає увесь світ, яка робить нас, українців, часткою цього світу. Мелодія добра, надії, казки, дива.

Одним із символів Різдва у всьому світі є «Щедрик». Її виконують найвідоміші музиканти по всій планеті, вона звучить у фільмах та рекламі, її вистукують м’ячами баскетболісти NBA. Це – колядка Carol of the Bells, що приносить радість усім народам, які святкують Різдво.

Однак, у світі досі мало хто знає, що пісня має дохристиянське коріння і походить з України. Її автентична назва – «Щедрик». А музику, на основі прадавньої української мелодії, написав талановитий український композитор Микола Леонтович. Перш ніж стати символом Різдва, мелодія була хітом української дипломатії в Європі й навіть інструментом української боротьби за незалежність від Росії. 1919 року пісня уперше прозвучала у Празі, а 1922 року – у Нью-Йорку. І лише у 1936 році з’явилася на світ її англомовна версія – Carol of the Bells.

Більш детальну інформацію про історію створення «Щедрика» та покликання на відеоролики із записами «Щедрика» і «Carol of the Bells» у рубриці «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO