ІІІ етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

golovna JacukВідповідно до листа Міністерства освіти й науки України від 03.11.2022 № 1/13108-22 «Про проведення ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» та наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної  державної  адміністрації  від 19.12.2022  № 466-ОД  «Про  проведення ІІІ етапу ХXІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2022-2023 навчальному році»,  24.12.2022 у містах, районах, територіальних громадах Сумської області відбувся ІІІ етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Українська мова – найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність, що об’єднує нас як націю і зміцнює в протистоянні агресивному ворогу. Ми завжди пам’ятатимемо, що за право говорити рідною мовою українці віддавали свої життя. В українській мові – сила та єдність нашого народу, а єдність – абсолютний пріоритет для нас усіх у сучасних суспільно-політичних умовах.

Участь у конкурсі – добровільна.

Беручи участь у конкурсі знавців рідної мови імені Петра Яцика, учасники засвідчують глибоку повагу до своєї держави, народу й рідного краю,  демонструють шану й любов до українського слова. Адже мета конкурсу – це забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

У зв’язку з епідемічною ситуацією ІІІ етап конкурс відбувся в дистанційному форматі з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Учасниками ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика стали учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти 19 територіальних громад-учасниць (Глухівської, Конотопської, Роменської, Тростянецької міських рад; Дубов’язівської, Миколаївської, Свеської, Степанівської селищних рад; Андріяшівської, Березівської, Бочечківської,  Верхньосироватської, Вільшанської, Кириківської,   Комишанської, Коровинської, Миколаївської,  Синівської, Чернеччинської  сільських рад).

Нехай участь у конкурсі стане для учасників – учнів 3-11 класів  закладів загальної середньої освіти – сходинкою до самовдосконалення  та майбутніх перемог.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO