Про підсумки проведення PISA-2022 та перспектива PISA-2025

golovnaУкраїнський центр оцінювання якості освіти завершив роботу над завданнями, пов’язану з проведенням основного етапу PISA-2022.

Після проведення дослідження в закладах освіти, тривав період перевірки відповідей учнів на завдання з відкритою формою. Команда з 21 фахівця майже 2 місяці щодня працювала для того, щоб результати України стали частиною міжнародної бази даних дослідження. Кожну роботу було перевірено відповідно до детальних міжнародних інструкцій. До перевірки україномовних робіт екзаменатори пройшли довготривале навчання, перевіряли вони й англомовні роботи.

Під час попередніх циклів дослідження фахівці працювали у приміщенні Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, обговорювали кожну роботу. Цьогоріч це було неможливо, однак зберегти високу якість перевірки все ж вдалося. Екзаменатори працювали синхронно в режимі онлайн з різних точок світу.

У межах дослідження фахівці Українського центру оцінювання якості освіти також оброблювали його матеріали, кодували відповіді учасників оцінювання на запитання про фах батьків, омріяну власну професію. Узагальнені дані учасників дослідження передано міжнародним партнерам для подальшого опрацювання. Опрацьовані найкращими світовими аналітиками, результати отримають всі країни-учасниці поточного циклу PISA для підготовки звіту, і вже в грудні 2023 року Україна й понад 90 інших країн – учасниць оприлюднять їх загалу.

Наступний цикл міжнародного дослідження відбудеться у 2025 році. Цей етап 16 грудня 2022 року унормовано Кабінетом Міністрів України відповідним  Розпорядженням . Уже втретє Український і регіональні центри оцінювання якості освіти забезпечуватимуть проведення дослідження. Цикл 2018 року – точка відліку, 2022-ий рік був чи не єдиним інструментом вимірювання освітніх втрат унаслідок війни й карантину, а 2025-го має стати показником ефективності перших кроків у повоєнному відновленні держави.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO