40 ігор з дітьми у темряві

golovnaУнаслідок російських обстрілів критичної інфраструктури в Україні може зникнути світло на деякий час. До темряви особливо чутливі діти – вони можуть втратити відчуття безпеки й отримати травматизацію. Аби недопустити цього, з дітьми варто пограти в ігри.

Страх темряви – це, з одного боку, віковий страх у дітей. З іншого – один із наслідків хронічного стресу та травматизації.

Непідготовленість до відсутності електроенергії здатна спричинити паніку у дітей. Діти звикли користуватися різними гаджетами та ресурсами енергетики. Коли вони неочікувано опиняються без звичних речей, наприклад, у темряві або без доступу до інтернету, то можуть відчувати більшу тривогу, смуток або страх. У більшості дітей присутній страх темряви. І під час відключень світла він може виявлятися більш сильно.

Відсутність електроенергії можна використати с користю для психологічного здоров'я та зближення з родиною. Ігри вважаються простим і ефективним способом трансформувати напругу в дитини. Для того, щоб підтримати дитину та не допустити загострення її стану – психологиня Світлана Ройз, разом із ЮНІСЕФ, запропонувала ігри: аудіальні ігри та ігри зі словами; тілесні ігри; якщо є ліхтарик.

З рекомендаціями щодо проведення ігор у темряві, можна ознайомитися на офіційному сайті Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO