ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА УКРАЇНИ В ОСВІТНІЙ СФЕРІ: ВИКЛИКИ, ЦІННОСТІ, ДОСВІД»

logo new 20030 листопада 2022 року кафедрою соціально-гуманітарної освіти КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти в рамках відзначення 300-ліття з дня народження філософа, педагога, письменника Григорія Сковороди було проведено в онлайн-форматі Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Національна безпека України в освітній сфері: виклики, цінності, досвід».

Зі вступним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи КЗ СОІППО, кандидат педагогічних наук,  доцент Сергій ГРИЦАЙ, закцентувавши увагу присутніх на важливості створення безпечного освітнього середовища та розбудови системи національно-патріотичного виховання.

Роль громадянської освіти у формуванні патріота-громадянина розкрила головний спеціаліст Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Раїса ЄВТУШЕНКО. У виступі був прокоментований Наказ МОН України від 06.06.2022 р. № 527 про оновлену концепцію національно-патріотичного виховання та відповідно затверджені Заходи щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України до 2025 року. Доповідач наголосила на інтегрованому і системному  підходах у  реалізації визначальних складових національно-патріотичного виховання.  

У лекції-концепті «Історична освіта і національна безпека України: виклики російсько-української війни» Ігоря ЩУПАКА, кандидата історичних наук, директора Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», постдокторанта Університету Торонто (Канада), члена Українсько-Німецької та Україно-Польської комісій істориків, Заслуженого працівника освіти України, автора базових підручників з історії для загальноосвітніх шкіл, рекомендованих МОН України, презентовано методологію реформування історичної освіти в сучасній  Україні та нові підходи до її викладання у закладах освіти (ознайомитися з виступом можна за посиланням).  

Цьогорічна конференція об’єднала науковців, освітян та краєзнавців  з усієї України, які презентували власні наукові розвідки та активно долучалися до дискусій з актуальних питань і тематичних напрямів. Учасники конференції висловили пропозицію щодо необхідності проведення навесні 2023 року круглого столу з питань методологічного і методичного супроводів діяльності освітян з реалізації моделей національно-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді.   

За підсумками роботи Всеукраїнської науково-практичної  конференції буде видано та розміщено на сайті інституту збірник наукових статей у розділі «Конференції. Проєкти. Гранти».

Організатори конференції щиро вдячні учасникам заходу і відкриті до подальшої наукової, педагогічної та краєзнавчої співпраці. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO