1 ГРУДНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ

golovnaЩорічно 1 грудня, відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятого у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми. Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка. Як символ боротьби з ВІЛ/СНІД вона була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром. Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».

Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) – ретровірус з роду лентивірусів, що викликає повільно прогресуюче захворювання – ВІЛ-інфекцію. Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) вражає імунну систему людини та послаблює захист від багатьох інфекцій та деяких типів раку, з якими може впоратися імунітет здорової людини. Найпізнішою стадією ВІЛ-інфекції є синдром набутого імунодефіциту (СНІД), який у деяких людей, за відсутності антиретровірусної терапії (АРТ), може розвинутись дуже швидко.

За останні роки розповсюдження ВІЛ-інфекції серед підлітків та молоді набуло характеру епідемії по всьому світу. 

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте, більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на ВІЛ-інфекцію.

Соціальні контакти з ВІЛ-позитивними і сьогодні супроводжуються міфами та безпідставними страхами інфікування. Варто знати шляхи, через які ВІЛ може передаватися, а саме: через кров від  ВІЛ-інфікованої особи до здорової  людини, статевим шляхом, від інфікованої ВІЛ матері до її дитини під час вагітності, пологів та годуванні груддю.

При звичайних повсякденних контактах, таких як поцілунки, обійми та потиск рук, при спільному користуванні особистими предметами та вживанні продуктів харчування або води, передача інфекції не відбувається. При укусах комарів чи інших комах, також неможливо інфікуватися ВІЛ.

Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ усе ще залишається невиліковною хворобою людства. Проте, ВІЛ піддається діагностиці за допомогою експрес-тестів, які дозволяють отримати результат протягом кількох хвилин.  Важливо знати, що після інфікування у більшості людей антитіла до ВІЛ виробляються протягом 28 днів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO