ЕФЕКТИВНИЙ КОПІНГ ЯК ЗАСІБ ОВОЛОДІННЯ СТРЕСОВОЮ СИТУАЦІЄЮ

01Війна, яка є значним стресором для всіх, актуалізує питання вироблен­ня особистістю ефективних стратегій подолання у ситуаціях, пов’язаних  із підвищення власної стресостійкості та сприяння особистому благополуччю. Особливості формування конструктивних копінг-стратегій як механізму оволодіння стресовою ситуацією обговорили під час онлайн-семінару практичні психологи закладів позашкільної освіти області.

У заході, проведеному навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 24 листопада 2022 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, взяли участь 16 спеціалістів.

Під час зустрічі учасники визначилися з поняттям «копінг», «ефективний копінг», зупинилися на факторах, що впливають та вибір особистістю певної моделі копінг-поведінки та механізмів її формування.

Під час роботи в мікрогрупах практичні психологи, за модераторства методиста центру Лариси Кондратенко, опрацювали наслідки впливу психологічного неблагополуччя педагогів на ефективність їх взаємодії з дітьми, способи підвищення резілієнтності педагогів шляхом оволодіння конструктивними копінг-стратегіями.

Особливу увагу було приділено відпрацюванню навичок роботи з технологіями стабілізації психоемоційного стану та пошуку ресурсів, зокрема, «Квітка благополуччя», «Заряд емоцій», «Майндфулнес», «Парасолька самодопомоги» та «План турботи про себе».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO