20 ЛИСТОПАДА – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

golovnaКожна дитина з народження має свої права, а підростаючи, повинна мати більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки та слова, проєктуючи їх на свої обов’язки.

Щороку, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дитини, як день світового братерства та взаєморозуміння дітей, підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей у всьому світі.

Саме цього дня Генеральна Асамблея ООН у 1959 році прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини – міжнародний документ, який уперше в історії людства визначив повний спектр прав дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини. Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я та належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство.

Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Діти, як найбільш вразлива частина суспільства, гостро переживають наслідки серйозних суспільних проблем: кризи сім'ї, бідність, недосконалість механізмів захисту прав тощо.

Основним правовим принципом захисту дітей є рівність прав усіх дітей. У ст. 1 Декларації прав дитини ООН проголосила, що перелічені в Декларації права повинні визнаватися за усіма дітьми, без будь-яких винятків та обмежень.

Кожна дитина потребує турботи, любові та піклування. Ми – дорослі повинні сприяти цьому, створити належні умови для підростаючого покоління, щоб жодна дитина не лишилася поза увагою, мала можливість розвинути свої інтереси та здібності, росла здоровою і щасливою, отримала належну освіту й виховання.      

Метою державної політики України щодо дітей є покращення їхнього становища, зокрема зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, потерпають від насильства та скрути.

Не будемо байдужими до проблем дітей, наші діти – це найдорожче, що в нас є! Питання виховання та захисту підростаючого покоління завжди є й буде актуальним, адже саме діти є гарантами самозбереження, здоров’я і поступу нації.

Від нашого ставлення, рівня забезпечення і дотримання прав дитини й залежить наше майбутнє та майбутнє держави у цілому.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO