11 листопада – Всесвітній день оригамі

nagolovnuКожного року 11 листопада у всьому світі відзначається Всесвітній день оригамі, який запровадила Японська Асоціація оригамі в 1980 році. Це свято пов’язане з важливою історичною датою – днем закінчення Першої світової війни – 11 листопада 1918 року. Символами цього свята стали птахи миру – білі журавлі. Згідно з повір’ям, зібравши «тисячу журавликів», можна домогтися здійснення заповітного бажання, душевного спокою, миру.

Оригамі (яп. 折り紙 орі – «складати», камі – «папір», тобто «складений папір») – це різновид декоративно-прикладного мистецтва; складання фігурок із паперу без допомоги ножиць та клею, створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. Термін оригамі відносять до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.

В оригамі використовуються небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма способами й утворювати складні фігури. З 1960-х років мистецтво оригамі почало активно поширюватись у всьому світі, з’явилися такі різновиди, як: модульне оригамі, кірикомі, чисте оригамі, складання мокре, за паттерном.

Перші спроби використовувати оригамі у педагогічній практиці в Європі пов’язують із ім’ям німецького гуманіста Фрідріха Вільгельм Август Фребеля (1792-1852). Наприклад, основи геометрії він пропонував вивчати не за допомогою циркуля, лінійки та деяких понять, а на прикладі фігур, що складаються з паперу.

Заняття оригамі особливо має значення для інтелектуального та творчого розвитку учнів. Виготовлення школярами виробів технікою оригамі: активізує процеси мислення; розвиває просторову уяву; сприяє розвитку художнього смаку, конструкторських здібностей, пам’яті, творчої фантазії, кмітливості; зменшує рівень тривожності, поліпшує психологічний стан, допомагає відволіктися від тривожних воєнних подій.

Із майстер-класом із виготовлення паперових журавликів – символом миру та добра, можна ознайомитися за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=SpoYIQrK-UE

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO