Про актуальні підходи у профілактиці домашнього насильства

nasylstvoВоєнна ситуація, яка наразі є в Україні, є фактором ризику, що може спричинити втрату батьками їх психоемоційної стабільності, особистої ресурсності, виховного потенціалу. Це актуалізує роботу практичних психологів щодо організації психологічної підтримки батькам в умовах війни як фактора попередження домашнього насильства.

Обговоренню проблеми домашнього насильства та ефективних шляхів його профілактики було присвячено онлайн-семінар, проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 3листопада 2022 року. У семінарі взяли участь психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників та практичні психологи закладів дошкільної освіти області (усього 46 осіб).

Модератор зустрічі, Лариса КОНДРАТЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби, зауважила, що підвищена агресивність, втрата навичок саморегуляції у стресових ситуація, підвищення рівня конфліктності як результату травматизації через війну може бути фактором ризику щодо виникнення домашнього насильства. Це потребує зміни акцентів у протидії домашньому насильству  шляхом сприяння підвищенню психологічної культури батьків в питаннях  розуміння причин порушень дитячої поведінки та способів реагування на неї; усвідомлення залежності між власним емоційним станом та самопочуттям дитини і, відповідно, її поведінкою; між усвідомлення власних ресурсів, здатністю їх використовувати для власної психоемоційної стабілізації та ненасильницькими взаєминами у сім’ї.

У ході онлайн-семінару психологи ознайомилися із сучасними технологіями, ефективними для відновлення сприятливих дитячо-батьківських стосунків, зокрема  «Побудова позитивних мовних конструктів або мова прийняття» та «Емоційний діалог».

9999999

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO