ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

golovnaВідповідно до Указу Президента України від 16.03.2022 №143/2022 «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», з метою вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України, рекомендуємо щоденно о 9 годині 00 хвилин у закладах загальної середньої освіти проводити загальнонаціональну хвилину мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Під час «хвилини мовчання» рекомендуємо використовувати відео за покликанням: https://youtu.be/igNB7_0yyA0.

Кожен українець сьогодні усвідомлює, якою важкою та страшною ціною виборює Україна право на свободу та життя. Росіяни вбивають цвіт нації – сильних, мужніх і незламних українців. Саме тому, ми, учителі маємо навчити дітей пишатися українськими захисниками та бути вдячними їм за все.

Для того, щоб «хвилина мовчання» набула для учнів сенсу, щоб вона стала усвідомленим проживанням, а не «відпрацюванням», щоб не посилювала тривогу, а була досвідом, коли дитина відчуває свій внесок у загальну справу, психологи рекомендують:

  • запропонувати учням подумати, як діти можуть виразити свою вдячність і шану тим, хто за нас бореться. Важливо, щоб учні самі пропонували, як це робити – словами, листівками, молитвами, подяками (поклавши руку на серце, посадивши дерева, поводячися гідно, говорячи українською, знаючи історію країни тощо);
  • обережно говорити з дітьми  про те, що варто пам'ятати тих, хто боровся за нас, загинув, став жертвою війни (це – наша можливість ушанувати загиблих українців, для цього і є хвилини пам'яті, хвилина мовчання – хвилина нашої уваги і шани);
  • запропонувати дітям запалити свічку пам’яті чи ввімкнути безпечну LED-свічку «сили» і передавати її «колом» тощо.

Тож нехай наша вдячність оберігає всіх, хто боронить Україну.  Наша пам’ять поєднує минуле, теперішнє й майбутнє. Слова «Героям слава» – слова нашої сили й Перемоги!

Вічна пам'ять кожному, хто загинув за Україну!

Учителям, варто пам’ятати про те, якщо ми щось пропонуємо дітям, воно має бути для нас самих органічним, щирим.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO