Завершено основний етап проведення міжнародного дослідження PISA-2022

golovnaІз 20 по 25 жовтня 2022 року в Сумській області тривав один із найважливіших етапів основного етапу міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022 – збирання даних у закладах освіти, які потрапили до вибірки учасників.

 

Упродовж цього періоду 90 учнів закладів загальної середньої освіти пройшли тестування з трьох ключових галузей дослідження (математики (основна галузь циклу PISA-2022), читання, природничо-наукових дисциплін) та інноваційної для циклу 2022 року галузі – креативного мислення, а також заповнили анкети, зокрема щодо володіння інформаційно-комунікаційними навиками. 

У неймовірно стислі терміни удалося здійснити всі підготовчі заходи, щоб провести дослідження в закладах освіти і таким чином не втратити шансу на проведення цього циклу дослідження. 

З-поміж основних та додаткових пунктів тестування до вибірки учасників основного дослідження РІSА-2022 у Сумській області увійшли: Комунальна установа Сумська спеціалізована школа I-III ступенів № 7 імені Максима Савченка Сумської міської ради, Конотопська спеціалізована школа I-III ступенів № 12 Конотопської міської ради, Тулиголівський ліцей Кролевецької міської ради, Дубовицький ліцей Кролевецької міської ради.

Важливою складовою проведення дослідження було створення для учасників безпечних умов. Відтак, усі задіяні заклади загальної середньої освіти були розташовані поза зоною активних бойових дій, мали укриття цивільного захисту та забезпечені необхідною комп’ютерною технікою і персоналом.

Процедуру проведення дослідження забезпечували: старші інструктори, адміністратори комп’ютерного оцінювання та відповідальні за пункти проведення  із числа працівників закладів освіти, що увійшли до вибірки.

Підлітки, які все ж змогли з’явитися на тестування, та задіяний персонал здійснили власні маленькі подвиги, адже доводилося долати чимало труднощів, щоб дібратися до закладу освіти, де проходило тестування, працювати над завданнями PISA в укриттях, або переривати свою роботу, щоб спуститися в укриття, коли оголошували повітряні тривоги.

Кожному такому учню, учениці, незалежно від успішності виконання ними завдань PISA, та педагогам, які організовували всі необхідні процеси, щоб дослідження в області пройшло успішно,  докладали всіх зусиль, щоб створити безпечні умови для проведення дослідження, ми безмежно вдячні!

Дослідження триває… Наступний етап – це обробка й узагальнення зібраних під час тестування та анкетування учнів даних, зокрема кодування та введення в систему відкритих відповідей учнів, які мають бути уніфіковані й об’єктивно перевірені.

Міжнародний звіт за підсумками оброблення й складного багатоетапного аналізу цих даних з’явиться у грудні 2023 року. Усі дані, які були зібрані в таких складних умовах у 2022 році, будуть ураховані в цьому звіті й ми отримаємо надзвичайно цінну інформацію про стан нашої базової середньої освіти. Отримана інформація буде важливою, адже об’єктивні дані допоможуть вибудувати правильну стратегію розвитку освіти як важливого складника повоєнної відбудови й розвитку України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO