ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ВЗАЄМОДІЇ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В ЕСТЕТИЧНОМУ ВИХОВАННІ ДІТЕЙ ТА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ: РЕГІОНАЛЬНИЙ ПРОЄКТ

golovnaВідповідно до плану роботи інституту 05 жовтня 2022 року в онлайн-форматі було проведено круглий стіл, присвячений реалізації в Сумській області регіонального інноваційного науково-дослідного проєкту «Теорія і методика взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді». У роботі круглого столу взяли участь 25 закладів освіти Сумщини.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся проректор з наукової роботи КЗ СОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент Сергій ГРИЦАЙ. Він ознайомив учасників круглого столу про стан дослідно-експериментальної роботи в освітньому просторі Сумщини, зокрема вказавши, що в 2022 році 33 заклади освіти регіону беруть учать в 9 експериментах усеукраїнського рівня; в упровадженні 5 проєктів міжнародного рівня беруть участь 127 закладів освіти Сумщини, 17 проєктів всеукраїнського рівня – 375 закладів освіти (з них 90 реалізують україно-естонський освітній проєкт «Міксіке в Україні»), а також 3 проєктів регіонального рівня – 67 закладів освіти; 127 закладів освіти Сумщини упроваджують в освітній процес 88 інноваційних педагогічних технологій.

Сергій ГРИЦАЙ зазначив, що науково-педагогічні працівники КЗ СОІППО є науковими керівниками інноваційних проєктів регіонального рівня, таких як: «Науково-методичні засади впровадження медіаосвіти в освітній процес закладів дошкільної освіти», «Демократизація та партнерство навчального закладу в умовах нової української школи» в рамках Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства в Україні «Демократична школа», а також «Теорія і методика взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді», особливостям реалізації якого присвячений круглий стіл.

Модератор та керівник регіонального проєкту, в.о. завідувача кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Лариса СЄРИХ презентувала програму, зміст, етапи впровадження регіонального проєкту «Теорія і методика взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді».

Вікторія ЧУРКІНА, доцент кафедри виховання й розвитку особистості КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», кандидат мистецтвознавства, доцент, висвітлила питання необхідності естетичного виховання та співпраці закладів загальної середньої та позашкільної освіти у процесі формування молодої особистості.

Обговоренню досвіду та перспектив взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді присвятила доповідь «Перспективи естетичного виховання Михайлівського закладу загальної середньої освіти Лебединської міської ради Сумської області» Ірина ВАСИЛЬЧЕНКО, директор Михайлівського закладу загальної середньої освіти Лебединської міської ради Сумської області.

Тетяна ФРОЛОВА, директор Лебединського закладу загальної середньої освіти № 3 Лебединської міської ради Сумської області, висвітлила аспекти сучасних напрямів взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді у Лебединському закладі загальної середньої освіти № 3 Лебединської міської ради Сумської області.

На прогресивні напрями естетичного виховання Комунального закладу Путивльської районної ради – Районного центру позашкільної роботи звернула увагу учасників семінару Ірина ЗУДІНОВА, методист художньо-естетичного відділу КЗ Путивльської районної ради – Районний центр позашкільної роботи.

Особливості створення сучасного освітньо-виховного середовища закладу позашкільної освіти висвітлила Тетяна СЄРИХ, доктор філософії, методист КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва Сумської міської ради.

Ольга КАТРОШЕНКО, директор Конотопської дитячої художньої школи імені Т. Г. Шевченка, закцентувала увагу на проблемі реалізації інноваційного регіонального проєкту «Теорія і методика взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді» в умовах Конотопської дитячої художньої школи.

Діяльність із взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді: стан та перспективи розкрила у доповіді Наталія ГАНЦЕВА, директор Охтирського міського центру позашкільної освіти Мала академія наук учнівської молоді.

За результатами проведеного круглого столу педагоги обмінялися власними інсайтами й практичними надбаннями, налагодили взаємозв’язки, створили спільноти у Viber та Facebook, здійснили професійне вдосконалення відповідно до сучасних трансформацій суспільства та естетичного виховання дітей та учнівської молоді.

Запрошуємо до співпраці в регіональному Слобожанському інноваційному проєкті «Теорія і методика взаємодії закладів загальної середньої та позашкільної освіти в естетичному вихованні дітей та учнівської молоді» науково-педагогічну спільноту України, бажаємо всім натхнення і миру!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO