КУРС ЗА ВИБОРОМ «ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ЦИФРОВИХ ПОКОЛІНЬ»: АДАПТАЦІЯ ДО РЕАЛІЙ ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ

0405-07.09.2022 на базі  Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Глухівської міської ради Сумської області відбулись у дистанційному форматі курси за вибором «Особливості навчання цифрових поколінь» у складі 17 слухачів. Викладач – Жук М.В.

Мета курсу - ознайомитись з сучасними дослідженнями навчання цифрових поколінь та проаналізувати напрями оптимізації освітніх  проєктів школи в умовах військового стану. Особливістю навчання було використання сучасного тренду "learning by doing" («навчання через дію»), коли після формування теоретичного розуміння проблеми переходили до аналізу конкретних практик. При цьому слухачам було продемонстровано можливості використання проблемно-ресурсного та індикативно-технологічного вимірів освіти.

Протягом курсу були активні дебати по пошуку ефективних рішень. Обговорення відбувалось за такими напрямами:

- використання особливостей цифрових поколінь в навчально-виховній та дослідницькій роботі в умовах російсько-української війни» (05- 06.09.2022 р.);

- розширення можливостей компетентністного підходу через реалізацію дорожніх карт, проектів, що популяризують Україну, Сумщину на українській та англійській мовах в інтернеті. Можливі напрями проєктів зараз та після перемоги (07.09.2022 р.).

Найбільше уваги було приділено партнерству з учнями по формуванню сучасних цифрових ресурсів, нарощування дослідницької складової в умовах дистанційної освіти, партнерським проєктам та популяризації України в україномовному та англомовному інтернеті.

Враження слухачів від курсу:

Рознятовська Ольга Вікторівна. Дякую за змістовне пояснення поняття цифрових поколінь та ознайомлення з досвідом роботи своїх колег.

Ткачова Ольга Денисівна. Дякую за змістовні курси, які надали можливість для подальшого розвитку, зорієнтували у вибраній темі.

Руда Олена Олександрівна. Маса корисної інформації в першу чергу по можливості поширення власного досвіду через цифрові технології сучасної освіти в світовому просторі. Надзвичайно проста та доступна подача інформації. Освіжила власні знання. Дякую організатором за комфортні умови проходження курсу.

Ховренко Галина Миколаївна.  Дякую, Михайло Васильович, за слушні поради презентації власного досвіду. Обов'язково скористаюся вашими підказками де та як шукати корисні ресурси.

Овчаренко Наталія Миколаївна. Саме ці курси  допомогли визначитися з  напрямом роботи, Дякую, Ви- маяк, який вказав дорогу!

Громак Наталія Вікторівна. Курс дуже важливий, багато цінної, структурованої, практичного спрямування інформації (STEM-освіта, покрокова інструкція презентації та поширення досвіду , сучасні шляхи  та можливості використання досвіду в освітній діяльності). Спілкування в групі однодумців є дуже важливим в умовах воєнного стану, під час великого психологічного тиску, на початку нового навчального року. Щиро дякую Михайлові Васильовичу! Бажаю всім  миру та успіхів. Дякую, колеги, що поділилися досвідом роботи!

Лисенко Людмила Михайлівна.  Даний курс дає добру мотивацію для учителя з точки зору використання допоміжних матеріалів, роботи з інноваціями та побудови навчально-виховного процесу. Дякую Михайлові Васильовичу за допомогу та навчання.

Цибата Юлія Вікторівна. Щиро дякую за даний курс! Отримала багато цінної та змістовної інформації. Цифрові технології сучасної освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO