УЧАСТЬ В XІV НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЇ «ПРОЄКТУВАННЯ РОЗВИТКУ ТА ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ОБДАРОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ: В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

golovna23–25 червня 2022 року Інститутом обдарованої дитини НАПН України спільно з Ліцеєм «Успіх» Доманівської селищної ради Миколаївської області проведено XІV науково-практичну онлайн-конференцію «Проєктування розвитку та психолого-педагогічного супроводу обдарованої особистості: в умовах воєнного стану». До участі у конференції долучилися 1 465 учасників з усіх регіонів України. Підготовлено до друку збірник матеріалів, у якому розміщено 58 публікацій наукового і практичного досвіду учасників конференції.

Метою онлайн-заходу було здійснення обміну досвідом і виявлення інноваційних підходів в контексті розв’язання проблем проєктування розвитку обдарованої особистості, проведення психолого-педагогічного супроводу, підготовки педагогічних працівників для роботи з обдарованими дітьми в умовах воєнного стану.

Тематичними напрями роботи конференції були такі: проєктування розвитку обдарованості учня в системі взаємодії учасників освітнього середовища; комплексна соціально-психолого-педагогічна діагностика обдарованості; моніторинг інтелектуального розвитку обдарованої особистості; науково-методичне забезпечення реалізації змісту спеціалізованої освіти наукового спрямування; підготовка педагогічних працівників до роботи з обдарованими дітьми в системі післядипломної педагогічної освіти.

Відповідно до програми конференції проведено пленарне засідання, на якому було заслухано та обговорено 24 ключові доповіді. Організовано роботу секцій «Теоретико-методологічні аспекти виховання обдарованої особистості та підготовка кадрів до роботи з обдарованими дітьми» та «Соціально-психолого-педагогічна підтримка та супровід розвитку обдарованої особистості».

Доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти КЗ СОІППО, кандидат філософських наук, доцент Жук М. В. 23 червня 2022 року виступив на пленарному засіданні конференції з доповіддю «Українська освіта в умовах викликів війни».

В ході практичної частини конференції проведено 4 науково-практичні заходи: тренінги «Превенція особистісної мотивації учнів під час війни в Україні» та «Розвиток обдарованості учня засобами арт-терапії»; майстер-класи «Проєктно-модульне планування роботи закладу та педагогічних працівників ЗЗСО і ДЗО» та «Можливі напрями проєктів в умовах війни та після перемоги (досвід практичного консультування)», який, власне, був проведений доцентом Жуком М. В. 24 червня 2022 року.

Відеозапис онлайн-конференції можна переглянути за покликанням:

23 червня 2022 року (Частина І) – https://youtu.be/Sqszgnog9LQ (виступ доцента Жука М. В. – 46:12:00 – 1:01:00);

24 червня 2022 року (Частина ІІ) – https://youtu.be/V51PK5cQhhA;

майстер-клас доцента Жука М. В. (1:17 – 55:43) – https://youtu.be/kx3ucM78tjI.

Програма конференції

Презентація доцента Жука М. В.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO