ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ МЕТОДИСТІВ, КУЛЬТОРГАНІЗАТОРІВ ЗАКЛАДІВ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

golovnaВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2022 рік з 03. 05. 2022 року по 12. 05. 2022 року відбулися курси підвищення кваліфікації методистів, культорганізаторів закладів позашкільної освіти в онлайн форматі на TEAMS. Куратор курсів, Лариса Сєрих, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, ознайомила фахівців з навчально-тематичним планом курсів підвищення кваліфікації, особливостями роботи в дистанційному форматі та практико-орієнтованим змістом курсової підготовки методистів, культорганізаторів закладів позашкільної освіти.

На настановній сесії слухачі курсів відвідали відео-лекцію «Заклад позашкільної освіти – основна складова структури позашкільної освіти України. Планування навчально-виховної роботи закладу позашкільної освіти», яку провела Лариса Тихенко, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент. Виконуючи практичні завдання, методисти перейшли за посиланням на сайт і виконали завдання, що на сторінці сайту https://sites.google.com/view/kurs0809/03-05-2022. Потрібно було створи власний сайт і продемонструвати власні здобутки в чаті команди, з цим слухачі успішно впоралися.

На екзаменаційній сесії у ході практичних занять слухачам потрібно було розв’язати проблемні питання й виконати інтерактивні завдання:

  • Пригадайте Модель «Кеневіна» і вкажіть куди ми потрапляємо, коли стикаємося з проблемою.
  • Який алгоритм дій у ситуації «Хаос»?
  • Як Ви розумієте принцип «Не можна ігнорувати «Слона в кімнаті»?
  • Опишіть алгоритм відновлення викладання на заняттях гуртків закладу позашкільної освіти.
  • Які форми роботи з вихованцями доцільно використовувати на заняттях гуртків в умовах воєнного стану? та інші.

Серед форм роботи на заняттях з керівниками гуртків ЗПО слухачі курсів розробляли онлайн-ігри, онлайн-змагання, майстер-класи, фото-пленери, віртуальні подорожі та екскурсії, вебквести, відео-лекції, відео-уроки, дистанційні заняття в форматі (Zoom, Viber, Telegram та інших), онлайн-фестивалі, онлайн-челенжі, відео-демонстрації, онлайн-зустрічі з психологами-консультантами; художні майстерні, заходи дітей у віртуальних групах, використовуючи онлайн платформу ZOOM та MEET; мультимедійні презентаційні меседжі, інформаційно-навчальні відеоролики, тематичні відеофільми, тематичні відео виставки; онлайн-заняття, відеоблоги, фотопленери; віртуальні квести; корекційні заняття та тренінги; художні майстерні; також передбачали можливість асинхронного навчання в ЗПО.

Цікавою й корисною була практика роботи на онлайн-дошці Linoit. Слухачі курсів виконувати завдання, робили скріншот екрану власної онлайн-дошки Linoit і розміщували її у чаті спільної команди. Методисти, культорганізатори ЗПО вчились використовувати різні сервіси у своїй педагогічній і методичній діяльності на платформі https://www.mentimeter.com/app/presentation/fcf1886cc7d22e29ee315ab75930342f/800816c189e1 та ділились власними враженнями під час обговорення в команді, у відеозустрічі та в чаті.

Проводячи конференцію з обміну досвідом, слухачі виконували презентацію власного досвіду й створювали сенкан про себе. Потрібно було працювати за алгоритмом:

slide

У підсумковому представленні результатів своєї роботи педагоги емоційно розповідали про свої напрацювання й знахідки, методичні розробки й поради, дякували викладачам курсів підвищення кваліфікації методистів, культорганізаторів закладів позашкільної освіти за якісне й змістовне проведення курсів, а також висловили щире побажання процвітання нашій України та Перемоги, сподівання на швидке відновлення та повернення до мирного життя.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO