ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ ТА ЇХ БАТЬКІВ В УМОВАХ ВІЙНИ

golovnaОсобливості надання короткотривалої психологічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами та їх батькам в ситуації травматичного стресу  обговорювали в рамках онлайн-тренінгу директори та психологи інклюзивно-ресурсних центрів Сумської області.

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та обласним інклюзивно-ресурсним центром 17-19 травня 2022 року. У тренінгу взяли участь 30 осіб.

Протягом трьох днів спеціалісти інклюзивно-ресурсних центрів  під керівництвом Лариси КОНДРАТЕНКО, методиста навчально-методичного центру психологічної служби, познайомилися з особливостями реагування дорослих, дітей та підлітків на психологічну травму, пов’язану з війною, механізмом виникнення посттравматичних стресових розладів. Учасники оволоділи техніками «Безпечне місце», «Кнопка гарного відчуття», «Сходинки страху», «Сильні думки», «Планувальник снів», що спрямовані на подолання страшних спогадів, протидію нічним кошмарам, повернення контролю над власними думками та почуттями. Ці техніки можна застосовувати при наданні психологічної підтримки дітям з особливими освітніми потребами та їх батькам в умовах війни.

Учасники тренінгу вказали на отриманий досвід щодо надання короткотривалої психологічної допомоги дітям та батькам, формуванню в них навичок психологічного відновлення, спроможності будувати власне майбутнє з опорою на набутий досвід.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO