ТРЕТІЙ ДЕНЬ V ВСЕУКРАЇНСЬКОГО НАУКОВО-ПРАКТИЧНОГО ФОРУМУ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ «ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА: ВІД КРИЗИ ДО РЕСУРСУ» (з нагоди Всеукраїнського дня психолога)

0115 квітня 2022 року у рамках V Всеукраїнського науково-практичного форуму  «Психологічна допомога: від кризи до ресурсу» (з нагоди Всеукраїнського дня психолога) з використанням можливостей платформи Microsoft Teams сервісу Office 365 науково-педагогічними працівниками кафедри психології КЗ СОІППО було організовано роботу освітньо-тренінгових майданчиків:

МАЙСТЕР-КЛАС «ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА В УМОВАХ ВІЙНИ ЗАСОБАМИ ІГРОВОЇ ТЕРАПІЇ», модератором якого виступила Олена Василевська, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. 

Метою майстер-класу стало актуалізувати знання про ігрову терапію; ознайомити з іграми, які дозволять дітям і дорослим повернути відчуття спокою, зняти тривогу, напругу, розслабити тіло; відпрацювати страхи; сформувати вміння свідомо регулювати власні емоційні стани через оволодіння методами і прийомами ігрової терапії.

У ході майстер-класу були розглянуті основні вимоги до організації недирективного методу ігрової терапії, діагностичну, терапевтичну, корекційну та навчальну функцію гри. Розглянуто ігри, які дозволять дітям і дорослим стабілізувати емоційну сферу, відпрацювати страхи. Зокрема: «Хатинка», «Повітряна кулька», «Цуцик сушиться», «Паперові снижки», «Сонячний промінь». Проаналізовано особливості організації ігрової діяльності дітей.

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ПРАКТИКУМ «ШЛЯХИ ВІДНОВЛЕННЯ РЕСУРСІВ ОСОБИСТОСТІ У ВОЄННИЙ ЧАС ЗАСОБАМИ АРТ-ТЕРАПІЇ», модератором якого виступила Наталія Кулик, старший викладач кафедри психології Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, практикуючий психолог.

Метою психологічного практикуму стало визначення сутності поняття «арт-терапія», її основних завдань та функцій. Усвідомлення механізмів психологічної корекційної дії у роботі з тривогою, панікою, страхом та іншими переживаннями у арт-терапевтичній взаємодії з людьми, що постраждали під час війни. Оволодіння вміннями професійного використання різних методів, технік та технологій арт-терапії у роботі з людьми, що потребують психологічної допомоги та відновлення ресурсів є важливою складовою компетентності психолога. Під час проведення заняття відбувалося напрацювання навичок використання різних технік, технологій та методів арт-терапії у професійній діяльності практичного психолога.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO