Курс за вибором «Особливості навчання цифрових поколінь». 11-13.04.2022. Викладач – М.В. Жук

golovnaКурси було проведено на базі  Комунальної організації «Шосткинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 Шосткинської міської ради Сумської області». Форма навчання: дистанційна, платформа - Microsoft Teams. Курси прослухало 27 чоловік.

Навчальний процес було максимально адаптовано під сучасні реалії – російсько-українську війну, потребу психологічної підтримки учнів, оптимізації навчально-виховного процесу, обговоренню реальних практик та напрямів можливих проєктів.

11.04.22 слухачів було ознайомлено дослідженнями теорії поколінь та особливостями цифрових поколінь.

01 02

12.04.2022 відбулось активне обговорення проблеми  «Використання особливостей цифрових поколінь в навчально-виховній та дослідницькій роботі в умовах російсько-української війни». Слухачі показали свої реальні практики – від введення нової проблематики (наприклад вивчення безпечних  матеріалів для будівництва бомбосховищ в приватному секторі через аналіз спротиву матеріалів) до залучення дітей до створення об’єктивної інформації про наші реалії (активне використання партнерства в програмі «eTwinning»). В результаті обговорень прийшли до висновку, що доцільно на шкільних сайтах сторінках на Facebook створити рубрики письмовий креатив на українській та англійській мовах і відображати думки дітей. Також було розглянуто потенціал співпраці з українськими школами за кордоном. Окремо було розглянуте питання загроз і викликів щодо можливого маніпулювання свідомістю учні в медійному просторі та шляхів протидії цьому процесу.

03

13.04.2022   в центрі обговорення була проблема «Розширення можливостей компетентністного підходу через реалізацію дорожніх карт, проектів  що популяризують Україну, Сумщину на українській та англійській мовах в Інтернеті. Можливі напрями проєктів зараз та після перемоги». Практично усі слухачі обговорили свої практики і напрями перспективної діяльності – по кожній позиції консультативну підтримку.

13.04.2022 під час проведення індивідуальних консультацій слухачам було надано можливість залучитись до україно-польського вебінару «Психологічна підтримка особистості в умовах війни»  у рамках акції Українського відкритого університету післядипломної освіти, Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України «ПЕРЕМОЖНІ ОБРІЇ ОСВІТИ».

04 cr

Курси було проведено в форматі проблемно-ресурсного та індикативно-технологічного вимірів освіти. 

05 06

 

Відгуки слухачів (17).

Цьомка С.М. «Особливості навчання цифрових поколінь . Сучасний формат подачі цікавого, актуального матеріалу; відпрацювання практик роботи з формування дослідницьких, інформаційних компетентностей у цифрових поколінь; безпосереднє консультування вчителів з просування результатів своєї роботи  інформаційному просторі  англомовної аудиторії користувачів мережі інтернет; групове опрацювання елементів подачі власних здобутків в цифровому середовищі; мотивація слухачів курсів щодо презентації робіт своїх  здобувачів освіти в соціальних мережах; допомога вчителям у пошуках закордонних партнерів щодо реалізації спільних проєктів - основні напрями діяльності слухача курсу, що проводить Жук М.В. Актуальні види діяльності, які важливі для сучасного вчителя, зацікавленого у результаті своєї роботи!!!».

Лежніна С.П.     «Михайло Васильович, дякую за таки цікаві курси! Курси мені сподобались, отримала багато корисної інформації, поповнила свої знання, багато почерпнула для себе нового та актуального, особливо в такий час. Намагатимусь впроваджувати отримані знання в свою роботу. Дякую!!!».

Самбур О.В. «Велика подяка за отриману інформацію!!! Можливість поповнити свою професійну скарбничку знань.  Курси ,як на мене, були в першу чергу мотиваційними і це сприятиме моїй професійній діяльності. Дякую».

Доля А.М. «Щиро дякую за розумні поради, терпіння, доступне роз’яснення матеріалу, високий рівень професіоналізму. Навчатись було цікаво, легко і приємно».

Панченко К.О. «Михайло Васильович, дуже вдячна Вам за отримані знання. Курс цікавий та актуальний. Беручи до уваги  свій невеликий педагогічний досвід, було цікаво послухати практики досвідчених вчителів, почерпнути нові ідеї. Намагатимусь впроваджувати отримані знання в свою роботу та розширювати діапазон напрямів».

Рахманенко С.М. «Дякую, Михайле Васильовичу за цікавий, змістовний матеріал курсів. Зрозуміла, що потрібно в сучасному світі вміти правильно розставити пріоритети та не зупинятись на досягнутому». 

Чепела О.М. «Мені дуже сподобались курси . Тема курсів є дуже актуальною.  З них я для себе отримав багато інформації для подальшої роботи в школі та іншої сфери діяльності . Дякую».

Рєпа Т. В. «Щиро дякую, за курс! У такий нелегкий, для всіх час, ви змогли пояснити нам куди і як нам рухатися далі. як розвивати свої проєкти, як виходити на міжнародний рівень. І де шукати натхнення. Завдяки вам, я зрозуміла, що рухаюся у потрібному напрямку! А тепер ще знаю, що маю вашу підтримку. Планую зареєструватися на наступний ваш курс. І сподіваюся. що зможу розповісти про досягнення своїх учнів. Адже у нас тепер стільки ідей і як виявилося можливостей розповісти про себе».

Троян І.А. «Михайле Васильовичу, дуже дякую за цікавий та актуальний курс. А, оскільки я маю невеликий педагогічний досвід, то він був також дуже інформативний, я почула цікаві практики та ідеї досвідчених педагогів. Буду намагатися використовувати отримані знання у власній роботі, шукати та впроваджувати нові ідеї».

Козинець O.Г. «Михайле Васильовичу, дякую за цікаве спілкування, корисні поради щодо розширення меж співпраці та обміну досвідом з закордонними колегами, психологічну підтримку, доброзичливе ставлення до слухачів курсів. Я зрозуміла, що сучасному поколінню («альфа» поколінню) важливо бачити роботи свого вчителя у соціальних мережах, на різних каналах. Зрозуміла важливість популяризації нашої країни на англійській мові в Інтернеті. Звичайно, це в подальшому робота якраз цього покоління.  Мені сподобалось, що після завершення курсів можна отримати консультації та підтримку».

Сіваєв А.В. «Дуже пізнавальні та змістовні курси! На мою думку, для багатьох вчителів цієї аудиторії ці матеріали в майбутньому відкриють нові напрямки та можливості для досягнення своєї мети. Дуже велике Вам спасибі Михайло Васильович».

Садова І.В. «Дякую, Михайле Васильовичу, за цікавий та змістовний матеріал курсів. Спонукаєте іти вперед, не зупинятись на досягнутому».

Лукашенко Т.М. «Шановний Михайло Васильович! Ви, дійсно, спонукаєте нас повірити в свої можливості! Це дуже важливо в наш нелегкий час!».

Медвєдь Т.Г. «Дякую! Курси мені сподобалися, отримала багато корисної інформації, поповнила свої знання. Зрозуміла, що треба не тільки вміти щось робити, а й вміти показати себе, свій досвід, як зацікавити дітей, як показати досвід з різних сторін. Дякую за спонукання до пошуку тих, хто також займається схожими проблемами».

Головньова В.О. «Дякую за наполегливе наполягання "активувати " себе, висвітлюючи втілення головних задач в формуванні освітніх компетенцій учнів. Дякую за змістовні, актуальні курси. Успіхів у подальшій діяльності Вам, пане Михайле!».

Вишківська Н.В. «Дякуємо за цікаві курси».

Бондаренко Н.В. «Дякую за дуже змiстовнi та кориснi курси! Було цiкаво та пiзнавально!».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO