З турботою про психічне здоров’я учасників освітнього процесу

golovnaОсобливості психологічної підтримки учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану обговорили практичні психологи закладів освіти області, психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників під час онлайн-семінару, проведеного 14 квітня 2022 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У заході взяли участь 100 осіб.

Відкриваючи семінар, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зауважила, що збройна агресія з боку російської федерації несе загрозу психічному здоров’ю учасників освітнього процесу, що актуалізує питання надання психологічної допомоги дорослим та дітям. З особливостями надання  першої та екстреної психологічної допомоги у надзвичайних ситуаціях учасників семінару познайомив Сергій ПЧЕЛЯНИЙ, психолог Державної служби з надзвичайних ситуацій в Сумській області. Участь  психолога у заході відбулася в рамках співпраці психологів системи освіти та підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій у наданні соціально-психологічної допомоги населенню.

Руслана МОРОЗ, кандидат психологічних наук, травмотерапевт, старший науковий співробітник Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, висвітлила питання про форми та методи надання психологічної допомоги на різних етапах переживання травматичного стресу (з презентацією можна ознайомитися на сайті центру в рубриці «Методична скарбничка» – «Презентації»).
 
Наталія ГУСЕНИЦЯ, практичний психолог Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24, поділилася досвідом роботи зі здобувачами освіти, їх батьками та педагогами щодо стабілізації їх психоемоційного стану.
 
Переглянути запис семінару можна за посиланням: https://youtu.be/SVus9hOoXpY

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO