Забезпечення психологічного супроводу освітнього процесу в умовах воєнного стану

golovnaЗапровадження воєнного стану в Україні актуалізує питання    психологічної  підтримки  і  допомоги всім учасникам освітнього процесу.  Обговоренню завдань, змісту роботи спеціалістів психологічної служби в цих умовах було присвячено нараду-семінар, проведену навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 30 березня 2022 року. У заході взяли участь психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників, практичні психологи  закладів освіти області (усього 80 осіб).

Відкриваючи нараду, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зауважила, що одним із важливих пріоритетів в діяльності закладів освіти на сьогодні є забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу, які страждають від російської воєнної агресії. З огляду на це, досить важливо  налагодити    взаємодію  з  учасниками  освітнього  процесу  за  допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, проведення консультування через електронний «Кабінет психолога/соціального педагога», що створені на веб-сайтах  закладів  освіти;  здійснення  інформаційної  підтримки  щодо  джерел консультування, куди саме можна звернутися, розмістивши повідомлення у месенджер Facebook-сторінки, чат Telegram-каналу  тощо.  На це спеціалістів служби орієнтує й Міністерство освіти і науки України (лист від 29.03.2022  № 1/3737-22 «Про забезпечення психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні». Ознайомитися з листом можна у рубриці «Психологічна служба системи освіти» – нормативно-правове забезпечення).

Під час практичної частини Надія КОЗАЧУК, психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників Степанівської селищної ради, познайомила присутніх з техніками, що сприяють формуванню навичок   відчеплятися від гачка сильних думок та почуттів, вміння діяти згідно з власними цінностями.

Переглянути нараду-семінар можна за посиланням https://youtu.be/zeAo-kdWe2c

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO