УЧАСТЬ У КОНКУРСІ-ЗАХИСТІ РОБІТ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК

logo new 200Взаємодія Інституту з Центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю стосується й наукової складової – генерації нового покоління науковців. Підлітки мають нагоду опанувати основи наукової роботи на секціях Малої академії наук України, що на регіональному рівні діють у складі Центру. Ключова подія року для юних учених – це ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Цього року такий відбувся 10–16 лютого в приміщенні Сумського державного університету.

 

У складі секції історичного краєзнавства одним із членом журі є керівник науково-дослідної лабораторії історико-краєзнавчих досліджень, професор кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту КЗ СОІППО Дмитро Кудінов. Загалом, на секції було представлено 17 дослідницьких робіт, надісланих із різних куточків Сумської області. Журі відзначило достатньо глибоке розкриття тем учнями Богданом Базилем, Вікторією Бейзим, Поліною Білевською, Віталієм Кліндухом, Вікторією Котенко, Пауліною Піскурьовою, Поліною Штирбу. Приємно відзначити, що три заявлені роботи, присвячені історії жіночої освіти на Сумщині, спиралися й на історіографічну базу, нещодавно поповнену профільними працями нашої колеги Оксани Клочко, яка спеціалізується на вивченні жіночої середньої освіти пореформеного періоду.

Взаємодія МАН і КЗ СОІППО на краєзнавчій ниві – свідчення вагомості проблем дослідження регіону в історичній науці. Це не лише поповнює скарбничку знань про минуле Сумщини, але й вкладає в руки вчителеві потужний інструмент підвищення мотивації учнів до учіння, урізноманітнює набір навчальних методів і стимулює до творчості педагога. Перехід вихованців від репродукції історичних знань до історіописання є значенням якісних трансформацій, що прищеплює молоді хист до творчого осмислення минулого, справжнього та прогнозованого майбутнього.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO