ІІ етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

0Слайд1Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 11.10.2021 № 1/9-535 «Про проведення ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» та наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 23.10.2021 № 03.1/14-7976 «Про проведення ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови», 27.11.2021 у містах, районах, територіальних громадах Сумської області відбувся ІІ етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

 Українська мова – наше культурне надбання, гарантія збереження ідентичності нації, запорука соборності та подальшого успішного розвитку країни. Ми завжди пам’ятатимемо, що за право говорити рідною мовою українці віддавали свої життя. В українській мові – сила та єдність нашого народу, а єдність – абсолютний пріоритет для нас усіх у сучасних суспільно-політичних умовах.

 Участь у конкурсі – добровільна.

Беручи участь у конкурсі знавців рідної мови імені Петра Яцика, учасники засвідчують глибоку повагу до своєї держави, народу й рідного краю, демонструють шану й любов до українського слова. Адже мета конкурсу – утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, виховання шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу. 

У зв’язку з епідемічною ситуацією, ІІ етап конкурс відбувся у дистанційному форматі з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Учасниками ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика стали учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти 27 територіальних громад Сумської області: Білопільської, Ворожбянської, Глухівської, Конотопської, Кролевецької, Середино-Будської, Сумської міських рад; Великописарівської, Дубов’язівської, Есманської, Кириківської, Миколаївської, Річківської, Степанівської Шалигінської селищних рад; Андріяшівської, Бездрицької, Березівської, Верхньосироватської, Вільшанської,  Комишанської, Миколаївської, Миропільської, Нижньосироватської, Синівської, Хмелівської сільських рад; Юнаківської сільської громади та 2 заклади освіти обласного підпорядкування: Комунальний заклад Сумської обласної ради «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей», Комунальний заклад Сумської обласної ради Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Нехай участь у конкурсі стане для учасників – учнів 3-11 класів  закладів загальної середньої освіти, сходинкою до самовдосконалення  та майбутніх перемог. Вітаємо переможців ІІ етапу ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та їхніх вчителів-наставників. Бажаємо нових здобутків та творчих злетів!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO