ПІДГОТОВКА З'ЇЗДУ ПРЕДСТАВНИКІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ КОМУНАЛЬНОЇ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ

.jpg4 березня 2015 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка за ініціативи його ректора професора Огнев'юка Віктора Олександровича відбулася зустріч ініціативної групи ректорів, проректорів, директорів та їх заступників вищих навчальних закладів комунальної форми власності. Члени ініціативної групи створили організаційний комітет з підготовки та проведення З’їзду вищих навчальних закладів комунальної форми власності, до складу якого ввійшла перший проректор з науково-педагогічної роботи к. психол. н., доцент Панченко Світлана Миколаївна.

Закон України «Про вищу освіту» передбачає створення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти як колегіального органу, уповноваженого на реалізацію державної політики у сфері забезпечення якості вищої освіти. Агентство перебере на себе певні регуляторні та контрольні функціїМіністерства освіти і науки України; замінитьВищу акредитаційну комісію (ВАК)та Державну акредитаційну комісію (ДАК).

До повноважень Національного агентства віднесені ряд важливих питань, що стосуються змісту та якості вищої освіти, зокрема ліцензійної експертизи та акредитації освітніх програм, спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій і незалежних установ оцінювання та забезпечення якості вищої освіти, розроблення вимог до рівня наукової кваліфікації осіб, які здобувають науковий ступінь, тощо.

Оскільки Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти відповідно до статті 19 Закону України «Про вищу освіту» формується з представників вищих навчальних закладів державної, комунальної та приватної форми власності, національних академій наук, організацій студентського самоврядування і роботодавців, головною метою З’їзду представників вищих навчальних закладів комунальної форми власності буде обрання одного члена Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти від вищих навчальних закладів комунальної форми власності.

Вирішено провести з'їзд вищих навчальних закладів комунальної форми власності 24 квітня 2014 року у приміщенні Київського Університету  імені Бориса Грінченка.

Оргкомітет обговорив та визначив порядок денний з'їзду, порядок обрання та вимоги до представників вищих навчальних закладів, що приймуть участь у з'їзді. Були визначені основні вимоги до претендента на членство у Національному агенстві із забезпечення якості вищої освіти та порядок представлення кандидатур, їх відкритого громадського обговорення ще до проведення з’їзду і безпосередньо на з’їзді, забезпечення таємного голосування та чесного підрахунку голосів.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO