ТРЕНЕРИ-ПЕДАГОГИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

golovnaУ ході реалізації інноваційного освітнього проєкту за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» обласні координатори за освітніми галузями, регіональні тренери Нової Української школи комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти протягом жовтня 2021 року здійснили підготовку 249 тренерів-педагогів з метою їх подальшого залучення до якісної підготовки керівних та педагогічних працівників до запровадження Державного стандарту базової середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Спеціально організовані тренерами курси підвищення кваліфікації для тренерів-педагогів відбувалися за очною формою навчання (навчальні тренінги) та дистанційною формою навчання для тренерів-педагогів громадянської та історичної освітньої галузі та освітньої галузі «Фізична культура» (з причини визначених Кабінетом Міністрів України обмежувальних протиепідемічні заходи, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2).

Інформаційно-цифрова  компетентність є однією з найважливіших професійних компетентностей, зазначених у професійному стандарті вчителя закладу загальної середньої освіти. Один із модулів освітньої програми підготовки тренерів-педагогів передбачено особливостям проведення та структурою онлайн-тренінгів, правилам етикету дистанційного навчання. Під час інтерактивних вправ присутні ознайомились із цифровими ресурсами для організації онлайн-навчання вчителів та практично опанували зміст сервісів дистанційного навчання. Цифрові інструменти, репрезентовані на тренінгах, допоможуть тренерам-педагогам організувати простір для спілкування, активно взаємодіяти та підтримувати віртуальний клас в умовах онлайн-навчання. 

На виконання Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.04.2018 р. № 237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (зі змінами), списки тренерів-педагогів затверджені наказом Департаменту освіти і науки Сумської ОДА від 01.11.2021 р. № 564-ОД «Про затвердження списку тренерів-педагогів Сумської області для підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Протягом жовтня  організовано також курси підвищення кваліфікації для вчителів, керівників ЗЗЗО, асистентів вчителів, які викладатимуть навчальні предмети / інтегровані курси у 5 класі ЗЗСО у 2022-2023 н.р., вчителів початкової школи, які викладають у 1 класі ЗЗСО у 2021-2022 н. р.

Окрім того тренери Нової Української школи здійснюють неперервну наставницьку підтримку, науково-методичний супровід роботи учителів пілотних шкіл Сумської області, апробації та коригування навчально-методичного забезпечення, обмін та обговорення необхідних навчальних та методичних матеріалів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO