Всеукраїнський радіодиктант національної єдності «Слідом за пам’яттю»

nagolovnuТрадиційно Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбувається у День української писемності та мови – 9 листопада. Цьогоріч до флешмоб-акції єднання навколо рідної мови та марафону з написання ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту долучилися методисти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, на чолі з Удовиченко І.В., проректором інституту.

На початку дійства учасників заходу, умотивованих національною ідеєю єднання, привітав Нікітін Ю.О., ректор СОІППО, доктор історичних наук, доцент, побажавши успіхів у написанні диктанту.

Зі слова актуалізації щодо події розпочала захід у Сумському ОІППО Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи СОІППО, доктор педагогічних наук, доцент, яка привітала учасників марафону, вручивши тематичні листівки.

З організаційними аспектами щодо написання та перевірки тексту диктанту ознайомила колег Кононенко О.В., методист з української мови та літератури навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку СОІППО.

У цьому році текст радіодиктанту «Слідом за пам’яттю» написав і прочитав у ефірі письменник Андрухович Ю.І., якого обрали з кількох претендентів. Науковою консультанткою проєкту вдруге стала Масенко Л.Т., професор кафедри української мови Києво-Могилянської академії, провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України.

Радіодиктант транслювали наживо «Українське радіо», радіо «Культура», телеканал «UA: Перший» та інші платформи Суспільного мовлення.

Особливістю цьогорічного диктанту є те, що «Українське радіо» стало майданчиком для суспільного діалогу. У хабі «Українського радіо» упродовж тижня перед виходом проєкту в ефірі відбувалися публічні дискусії з мовних питань. Зокрема, проходили обговорення мовного законодавства, мовних квот.

У Сумському ОІППО до Дня української писемності та мови організовано тематичну виставку.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO