Підготовка тренерів – педагогів триває…

MicrosoftTeams image 13З 18 по 22 жовтня 2021 року відбулись курси підвищення кваліфікації тренерів – педагогів НУШ (керівників закладів загальної середньої освіти) за освітньою програмою «Особливості вивчення навчальних предметів/інтегрованих курсів у 5 класі ЗЗСО за Державним стандартом базової середньої освіти та інновації в освітньому менеджменті Нової української школи», що були проведені тренером Світланою Луценко, кандидатом наук з державного управління, доцентом, доцентом кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту. Курси проводились на базі Сумського ЗЗСО І-ІІІ ст. № 26 Сумської міської ради.

Під час навчання слухачі не лише оволоділи теоретичним матеріалом, а й спробували себе в ролі тренерів, продемонстрували власні практичні компетентності. Навчання відбувалось у дружній атмосфері взаємодії та співпраці. Слухачам були запропоновані як індивідуальні, так і групові завдання, вони ознайомились з нормативно – правовим забезпеченням реалізації концепції НУШ, особливостями створення освітніх програм закладів освіти, формування безпечного освітнього середовища тощо. Під час виконання інтерактивних вправ учасники працювали із цифровими ресурсами для організації кооперативного навчання керівників ЗЗСО в умовах тренінгу, які допоможуть тренерам–педагогам організувати простір для спілкування, активної взаємодії та підтримання віртуальних класів в умовах онлайн-навчання.

Учасників навчання привітала з початком навчання Світлана Панченко, проректор з науково – педагогічної та навчальної роботи, кандидат психологічних наук, доцент. Світлана Панченко зупинилась на ціннісних орієнтирах у контексті впровадження Нової української школи на рівні базової середньої освіти, привернула увагу до необхідності оволодіння керівниками ЗЗСО інноваційними формами та методами професійної діяльності, управління сучасним закладом освіти в умовах автономії.

Застосовуючи інтерактивні методики та тренінгові технології на курсах були розглянуті наступні теми: нові ролі і завдання керівника ЗО в контексті сучасних змін; менторство як трансформація ролі вчителя в Новій українській школі; IT-інструменти дистанційного навчання;  планування та контроль в управлінській діяльності; зміст освіти: освітні галузі; модельні навчальні програми, базовий навчальний план; наскрізні уміння як основа реалізації  Нової української школи в ЗЗСО; діяльнісний підхід – запорука успіху НУШ;  план розвитку ЗЗСО; онлайн-ресурси для реалізації навчальних програм; формування безпечного освітнього середовища; організаційна культура закладу освіти;  педагогіка партнерства; конструктор освітньої діяльності; методика навчальних занять інтегрованих курсів та предметів.

Результатами навчання тренерів – педагогів  НУШ (керівників ЗЗСО) стали: знання засадничих принципів, компетентнісного і діяльнісного підходів при реалізації Державного стандарту базової середньої освіти; уміння використовувати взаємозв’язок понять «Типова освітня програма» - «Освітня програма закладу» - «Модельна навчальна програма» - «Навчальна програма»; залучати компетентнісний потенціал для формування наскрізних умінь та обов’язкових результатів здобувачів освіти; усвідомлення й розуміння ціннісних орієнтирів у контексті впровадження Нової української школи на рівні базової середньої освіти; формування тренерських навичок.

Враження слухачів:

Дякую за інформативне, корисне, практико зорієнтоване навчання, можливість знайомства та обміну досвідом з колегами. Бажаю нашій команді подальшого розвитку та творчих злетів! (Юлія Обуховська, директор Заводської загальноосвітньої школи І-ІІІст. Кириківської селищної громади)

Мене зацікавили інноваційні методики та технології реалізація діяльнісного та компетентнісного підходів, такі як «Драбина участі Харта», «Літаючий аркуш», «Світове кафе», «Ніж та виделка» тощо. Дуже цікаво було визначати залученність здобувачів освіти, батьків, педагогів  до освітній діяльності. Щиро вдячна колегам, які представляли власні наробки, за ту атмосферу, яка закликала мене щоденно бігти на навчання та очікувати чогось нового. ( Оксана Дегтяр, заступник директора Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І—ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка Сумської міської ради)

Ось і закінчились курси тренерів – педагогів! Дякую за позитивні емоції та цікаві заняття! Окрема подяка групі – Ви найкращі, обізнані, мудрі, готові до змін! Бажаю всім творчості, наснаги, вдячних слухачів! (Наталія Калюжна – заступник директора Тулиголівського ліцею Кролевецької міської ради).

Нова українська освіта чекає на базову школу

І ми, однодумці й колеги, зібрались у дружньому колі!

Попрацювали на славу, теорію й практику мали,

й тепер, озброївшись досвідом, усі тренерами стали.

Крокуймо впевнено в завтра, колег за собою ведімо.

Ми знаємо, вміємо, зможемо!!!

Нам вдасться усе на "відмінно"!

Безкоровайна Ольга, заступник директора Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7 Лебединської міської ради Сумської області

Дякуємо всім учасникам тренінгу за активну взаємодію, позитивні відгуки, готовність до самовдосконалення та плідну співпрацю! 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO