Навчальна програма «Уроки здорового харчування»

25.10 илюстрПрограму навчального курсу для учнів 1–11 класів схвалено та рекомендовано до впровадження вченою радою Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Програма «Уроки здорового харчування» розроблена на виконання регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області на 2021-2025 роки (розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 30.12.2020 № 674-ОД). Авторами програми є викладачі КЗ СОІППО за наукової редакції кандидата педагогічних наук В. Успенської. Співавторами програми стали учителі закладів загальної середньої освіти Сумської області – члени обласної творчої групи «Уроки здорового харчування в закладах освіти», діяльністю якої опікується Лабораторія здоров’яспрямованої освіти КЗ СОІППО.

Формат упровадження програми передбачений різними варіантами. Це можуть бути години інваріантної складової навчального плану закладу загальної середньої освіти з інтеграцією через курси «Я досліджую світ» (1-4 класи), «Основи здоров’я», «Здоров’я, безпека та добробут» (5-9 класи). Для учнів старшої школи – через години спілкування класних керівників. А також як окремий навчальний курс (спецкурс, факультатив, гурток) варіативної складової навчального плану.

Викладати навчальний курс «Уроки здорового харчування» зможуть спеціально підготовлені на курсах за вибором педагоги.

Упровадження навчальної програми забезпечить навчання дітей і підлітків загальним підходам до раціонального харчування, формування в них культури здорового харчування та життєвих навичок здоров’язбережувальної поведінки щодо свідомого та відповідального ставлення до здорового харчування як компоненту власного здоров’я, здорових харчових нахилів, сприятиме налаштованості на дотримання правил раціонального харчування.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO